Local

Boschetarii sa doarma afara, pe banca

Dana Lepadat
28 iun 2006 1052 vizualizări
Primarul Decebal Bacinschi a devenit intransigent cu boschetarii. De cealalta parte, oamenii strazii nici nu vor sa munceasca.

Situatia oamenilor strazii care locuiesc in adapostul de pe Stadionul Tineretului ramine in continuare incerta. In timp ce autoritatile locale sustin ca adapostul va fi dezafectat miine, reprezentantii Crucii Rosii spun ca ii vor sprijini in continuare pe boschetari, pentru ca acestia sa nu ajunga iarasi in strada. Ieri, primarul Decebal Bacinschi a declarat indignat ca oamenii strazii trebuie sa paraseasca adapostul, pentru ca termenul de cazare a expirat. "Adapostul de pe Stadionul Tineretului trebuie desfiintat pentru ca era prevazut pina in luna martie. Deja s-a incalcat hotarirea Consiliului Local, iar consilierii ma trag la raspundere pentru cheltuielile pe care le avem cu ei. Trebuie sa le platesti curentul electric, sa le asiguri paza si curetenie. Trebuie dusi la dusuri, iar de muncit nu vor sa munceasca... i-am trimis sa lucreze in folosul comunitatii si nu vor. Nu se poate sa stea sa paraziteze asa, la nesfirsit. Pentru iarna le vom face un adapost, dar acum, vara, pot dormi afara pe banca", a spus primarul. Cu toate astea, legislatia in vigoare prevede alocarea unor fonduri minimale si pentru oamenii strazii. In corturile amplasate de primarie pe Stadionul Tineretului locuiesc momentan 13 persoane. Acestea au o cu totul alta varianta referitor la orele de munca executate in folosul comunitatii si anume ca au lucrat doua luni de zile in baza Legii 416 si nu au fost rasplatiti in nici un fel. Directoarea filialei de Cruce Rosie Vrancea, Rodica Davidean, a declarat ieri ca ii va ajuta pe boschetari sa nu ajunga in strada, daca va fi dezafectat adapostul. "Daca cele doua corturi in care stau aceste persoane vor fi ridicate, vom gasi o solutie sa le gasim alte corturi, dar trebuie sa obtinem aprobarea primariei sa le amplasam undeva. Ar putea sta asa o perioada scurta. Oricum, in 10 zile voi primi raspuns de la o firma germana, pentru o finantare la reabilitarea cladirii din str. Albinei, cea pe care ne-a pus-o la dispozitie primaria pentru a construi un adapost pentru oamenii fara locuinta", a spus Rodica Davidean.


S-au invatat cu cerutul


Se pare ca boschetarii s-au invatat sa stea cu mina intinsa si nu vor sa lucreze. Intrebati de reporterii nostri daca si-au gasit ceva de lucru toti au spus ca lucreaza, insa nici unul dintre ei nu a stiut sa spuna unde. Doar doua dintre cele 13 persoane din adapost au un loc de munca, desi in ultimele sase luni nu au mai dus grija unui acoperis deasupra capului. Pe de alta parte, reprezentantii de la Crucea Rosie spun ca a devenit un obicei ca oamenii strazii sa vina sa ceara consumabile. "S-au invatat deja sa vina sa ne ceara diferite produse. Vin cu lista pentru detergent, sampon, sapun si alte lucruri. Noi le-am dat si pateuri in fiecare zi", ne-a spus directorul de la Crucea Rosie. Mai mult, multi dintre boschetari le-

au dat de cap voluntarilor, pentru ca au venit in stare de ebrietate la Crucea Rosie. Acesta este si motivul pentru care se ivesc diferite scandaluri intre ei, in adapost, si este necesara asigurarea

pazei in zona. O parte din boschetari parasesc corturile in timpul zilei, de teama celor violenti, aflati aproape in permanenta sub influenta alcoolului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.