Local

Si-a omorit sotia dupa 50 de ani de casnicie

Liliana Nenciu
26 iun 2006 982 vizualizări
Suspectul le-a spus politistilor cu singe rece cum si-a omorit sotia. Batrinul se afla in arest preventiv sub acuzatia de omor calificat.

Satenii din comuna Tataranu se afla in doliu si au aprins duminica, la biserica, luminari pentru vecina lor, care, vineri seara a fost omorita in bataie de sotul ei. Conform politistilor, Costica Paraschiv, 74 ani, din Tataranu si-a sunat fiica din Brasov, simbata, spunindu-i ca i-a omorit mama, pe Steluta Paraschiv, cu o zi in urma. Ajunsi la fata locului, politistii au stabilit ca, intr- adevar, cu o seara inainte, cei doi soti s-au certat, iar batrinul si-a lovit nevasta cu pumnii si cu parul. Femeia a decedat la scurt timp. "Nu era cunoscut ca un om violent in comuna. A mai avut probleme cu politia acum vreo cinci ani, insa tot din cauza scandalurilor familiale. Din cite am inteles, batrina ar fi stat pentru o perioada la una dintre fiicele ei, care este stabilita in Brasov. Cind aceasta s-a intors, conflictele au reaparut. Nu pot sa spun daca avea probleme psihice, insa stiu sigur ca avea probleme cu bautura. Acuzatul pare un om destul de calculat, chiar poti discuta orice cu el. Ne-a uimit si pe noi gestul lui. Ne-a povestit destul de lucid cum si-a omorit sotia. Ne-a spus ca s-a saturat sa duca o viata amara alaturi de ea", ne-a declarat agentul sef Fatache Buzatu de la postul local de politie. Dupa cum spun vecinii, niciodata sotii Paraschiv nu s-au inteles prea bine. Steluta Paraschiv a nascut patru fete, iar cei doi soti s-au chinuit sa le ofere un trai decent. Cind femeia nu a mai suportat bataile sotului, s-a dus la fiica de la Brasov, unde a stat patru ani. Obisnuita sa mearga la muncile cimpului, in urma cu citeva luni, batrina a hotarit totusi sa se intoarca acasa si sa-si petreaca batrinetea alaturi de omul pe care l-a iubit si cu care a avut copii. Se pare ca nimic nu s-a schimbat intre ei, iar vineri seara barbatul care i-a jurat acum 50 de ani ca o va iubi pina la moarte, a stilcit-o in bataie cu pumnii si parul.



"Nu-mi vine sa cred ca a ucis!"


Spre deosebire de sotia lui, pe care a catalogat-o in fata politistilor ca fiind "usuratica si betiva", Costica Paraschiv era vazut ca un om sociabil, iar vecinii il considerau "cu carte la cap", in ciuda faptului

ca avea doar patru clase. Vecinii si prietenii au fost ingroziti cind au aflat ca si-a omorit sotia. "Era un om bun si calculat, nu-mi vine sa cred ca si-a omorit sotia! Pe ea nu am cunoscut-o prea bine, in schimb cu el ma vedeam pe la cimp si la bar. Nu era betiv, insa mai bea cite un paharel. Sintem prieteni de cind eram mici. Nu as fi crezut vreodata ca va ajunge sa-si omoare sotia. Stiam ca se mai certau, insa nu credeam ca se va ajunge pina aici", ne-a spus Toader Dumitru, un bun prieten al lui Costica Paraschiv. Cele patru fiice ale victimei erau ieri la capatiiul mamei sale, insa au refuzat sa comenteze in vreun fel gestul tatalui lor. Tot ce au putut spune a fost ca sint uimite si ca inca sint in stare de soc. Oamenii

din sat au fost si ei la fel de socati si spun ca nu vor sa-l judece ei pentru gestul sau, ci vor lasa Justitia sa o faca. "Am magazinul de doi ani, iar el era clientul meu. Era un om corect, si chiar daca-i dadeam de datorie venea sa-mi aduca banii. Nu stiu ce s-a intimplat intre ei, in casa, va stabili Politia daca este vinovat sau nu", ne-a spus Dorina Stoica, vinzatoare la un magazin din sat. Chiar daca au fost casatoriti mai bine de 50 de ani, si au impartit si bune si rele, Costica nu va putea sa-si conduca sotia pe ultimul drum. Septuagenarul a fost retinut simbata de anchetatori, urmind a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de omor calificat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.