Local

Intilnire de gradul 6 cu Decebal Bacinschi

Doina Ganea
1 iun 2006 845 vizualizări
Cei sase locuitori care au prididit sa vina la intilnirea alesilor cu cetatenii din Obor s-au plins de inmultirea pisicilor si a porumbeilor, dar si de apa care balteste prin subsoluri. Primarul a sfatuit un administrator de bloc sa-si cumpere pusca Geko.

Interesul cetatenului fata de problemele comunitatii se dovedeste extrem de scazut in ultima vreme. La intilnirea pe care reprezentantii Primariei Focsani au avut-o aseara cu locuitorii din zona Obor au participat doar sase persoane. In aceste conditii, intilnirea a fost destul de frugala si n-a mai fost prezentat proiectul de buget. In putinul timp petrecut impreuna cu alesii, locuitorii s-au plins de repartitoare de costuri, apa din subsoluri si inmultirea porumbeilor si pisicilor.


Dezbaterea proiectului de buget ofera municipalitatii oportunitatea de punere in practica a conceptului de participare publica. Primaria Focsani, in colaborare cu Asociatia pentru Parteneriat Comunitar, deruleaza si in acest an proiectul privind dezbaterea bugetului pentru anul urmator. Pentru Zona II (Obor), intilnirea a avut loc ieri, la Scoala "Ion Basgan". Spre deosebire de celelalte intilniri avute anul acesta, unde participarea a fost destul de consistenta, ieri au fost prezente doar sase persoane la intilnirea cu primarul Decebal Bacinschi. In afara de membrii Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar, organizatorii intilnirilor, angajatii municipalitatii erau de trei ori mai multi decit simplii cetateni, astfel

incit acestia din urma aproape ca s-au speriat de atita interes. Degeaba s-au pregatit organizatorii cu pliante, proiectoare si scheme sofisticate de impartire a bugetului pentru ca cei sase focsaneni prezenti discutau aproape exclusiv despre problemele cartierului. Fiecare a incercat sa atraga atentia primarului asupra unor aspecte pe care le-au considerat importante. Acestea au vizat, asfaltarea strazilor, introducerea unei retele de gaze, locurile de joaca pentru copii, repartitoarele de caldura sau aspectul ietei Unirii. Cetatenii l-au intrebat pe primar ce se poate face cu porumbeii care si-au facut cuiburi in podurile blocurilor sau cu pisicile vagaboante care s-au inmultit "ca nesimtitele". "Nu stiu ce

sa facem cu porumbeii care s-au adunat la bloc si fac mizerie", a spus administratorul Asociatiei de Proprietari nr. 190, Geta Dima. Raspunsul edilului sef a fost suficient de clar: "trebuie impuscati!

Vedeti ca sint pustile cu aer comprimat Geko si puteti rezolva situatia", a declarat Decebal Bacinschi. Cit priveste inmultirea pisicilor, Bacinschi i-a recomandat administratorului sa actioneze in instanta persoana care hraneste pisicile "comunitare". La intilnire au participat, alaturi de Decebal Bacinschi, consilierii locali arondati zonei, Nitica Ciubotaru si Gabriel Negoita, precum si irectorul CUP RA, Gheorghe Vasilescu si seful SC ENET SA, Valter Popescu. Urmatoarea intilnire cu cetatenii va avea loc saptamina viitoare in cartierul Mindresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.