Local

ENET a publicat Debransarea pentru toti

Iulia Crețu
31 mai 2006 5776 vizualizări
Cind platesc factura la apa calda, cetatenii nemultumiti de costuri pot consulta si un ghid privind acordarea avizului de debransare. Pina acum 50 de focsaneni s-au interesat de inchiderea robinetilor. Pentru a va putea debransa nu trebuie sa aveti facturi restante.

Daca sinteti disperati cind vedeti factura la apa calda furnizata de SC ENET SA Focsani sau cind scoateti banii din portofel pentru a o plati, aflati ca mai aveti o solutie. La casieria societatii furnizoare de agent termic, focsanenii pot rasfoi un ghid al primilor pasi pe care ii pot face daca doresc sa se desprinda de la vechiul sistem de incalzire. ENET SA pune la dispozitia celor interesati o brosura de citeva pagini care cuprinde legislatia, conditiile, dar si citeva sfaturi pentru cei care doresc sa inchida robinetul cu caldura centralizata si sa isi monteze o centrala termica individuala sau sa- si construiasca o soba. Focsanenii care doresc sa isi faca singuri cit de cald doresc in case trebuie sa faca rost de planurile instalatiilor de incalzire si sa realizeze, prin intermediul unui proiectant de specialitate, o documentatie tehnica, care va tine seama de toate apartamentele debransate. Cei care vor sa se debranseze trebuie sa stie ca pentru a se desprinde de sistemul centralizat trebuie sa fie cu facturile la zi si sa pregateasca ceva bani pentru a suporta cheltuielile de demontare a caloriferelor. "Proiectul va evalua costurile de inlocuire a contoarelor (cheltuieli materiale i manopera). Inlocuirea gigacalorimetrelor din subsol (conform proiectului realizat de solicitant) se face pe cheltuiala solicitantului sau a asociatiei. SC ENET SA Focsani nu face decontarea cheltuielilor cu noile contoare. Proiectul va mai contine copie dupa avizul de principiu emis de Distrigaz", se arata in Ghidul privind acordarea avizului de debransare pentru montarea centralelor termice de apartament si debransari individuale de la sistemul centralizat editat de SC ENET SA. Perioada in care se depun cereri de debransare se va incheia pe 15 septembrie, reprezentantii societatii de termoficare spunind ca nu se accepta dosare dupa inceperea furnizarii caldurii.


50 de cereri de debransare in plin sezon


Angajatii casieriei SC ENET SA declara ca oamenii se intereseaza in fiecare zi de conditiile pe care trebuie sa le respecte pentru a se putea debransa. Pina acum, 50 de persoane au depus cereri, iar patru au fost deja solutionate. "Oamenii se intereseaza in fiecare zi de ceea ce trebuie sa faca pentru a se debransa. Chiar si acum am vreo doua-trei documentatii aici. Pina anul trecut au fost restrictionati de montarea neaparata a unei centrale in apartament daca ar fi renuntat la sistemul centralizat, acum insa nu li se mai cere sa-si monteze centrala individuala", ne-a declarat Daniel Niculae, de la Departamentul de Relatii cu Publicul de la SC ENET SA. Daca solicitantul si-a intocmit proiectul, acesta va trebui sa-l depuna la registratura SC ENET SA - UDET in vederea emiterii referatului tehnic de specialitate. Pentru proiectele de montare a centralelor termice individuale, focsanenii trebuie sa completeze o cerere tip la registratura UDET. In cazul in care caloriferul va fi inlocuit de o soba sau de calorifer electric, cererea va trebui intocmita de solicitant, vizata si stampilata de administratorul

asociatiei de proprietari. Acesti pasi nu sint si ultimii. Pentru a va monta centrala individuala veti avea nevoie si de acordul vecinilor de bloc. "Avizul se elibereaza in termen de cinci zile de la data depunerii tuturor actelor, a proiectului vizat de administrator si a achitarii taxei de aviz. Nerespectarea conditiilor din prezentul regulament conduce la facturarea energiei termice si incalzire si implicit la continuarea obligatiilor de plata ale solicitantului, pina la constatarea respectarii acestora", este scris in ghidul debransarii. De asemenea, focsanenii care doresc racirea caloriferelor au anexat in aceasta brosura si modele de tabele pe care asociatiile de proprietari trebuie sa le completeze pentru sustinerea

debransarii vecinilor nemultumiti de sistemul centralizat cu tevi antice si apa calda si grade Celsius ierdute pe conducte. Cei interesati pot rasfoi ghidul debransarii la casieriile ENET, atunci cind achita factura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.