Local

Comisarii adulmeca dupa mirosul groaznic din Focsani

Iulia Crețu
23 mai 2006 972 vizualizări
In aceasta saptamina va fi verificata Statia de Epurare, dupa ce controale au fost facute si la Avicola SA

Comisarii Garzii de Mediu s-au autosesizat asupra mirosului groaznic care i-a chinuit pe focsaneni saptamina trecuta. Nemultumirile au venit atit din partea locuitorilor din cartierul Tineretului, de la blocurile ANL, dar si de la cei din buricul tirgului. Multi declarau ca nici nu mai puteau deschide fereastra pentru a aerisi din cauza mirosului "ca de mort". Suspiciunile cetatenilor s- au indreptat spre platforma de depozitate a deseurilor de la SC Avicola SA, dar si spre Statia de Epurare a Apei d ela marginea orasului. Cauzele izului nu tocmai placut nu s-au descoperit inca, dar in aceasta saptamina urmeaza a fi verificata activitatea si buna functionare si a instalatiilor de epurare ale Companiei de Utilitati Publice RA Focsani. Comisarii Garzii de Mediu au verificat saptamina trecuta activitatea abatorului de pui si declara ca totul este in regula. "Avicola a facut obiectul verificarilor noastre si nu am gasit neconformitati. Problema sesizata de cetateni este data de apropierea locuintelor de platforma pe care ei depoziteaza deseurile. Si de acest lucru se poate ocupa numai adminstratia locala, pentru gasirea unui nou teren pentru depozitarea gunoaielor. Platforma celor de la Avicola corespunde normelor si directivelor europene. Nu pot fi gasiti vinovati. Cei de la Avicola vor face si niste investitii pentru procesarea deseurilor", ne-a declarat Aurel Cristian, comisar sef in cadrul Comisariatului Garzii de Mediu. Acesta a mai precizat ca si in decursul acestor zile controalele vor continua pentru depistarea cauzei care a "mutat" nasul focsanenilor din loc. "In aceasta saptamina vom merge la CUP RA, la Statia de Epurare sa vedem ce este si acolo. Mirosul urit inseamna ca este o cauza si mai degraba ar putea fi de la Statia de Epurare", ne-a mai declarat comisarul Aurel Cristian. De asemenea, inspectorii de mediu au luat la puricat si abatoarele din judet, de teama gripei aviare. Comisarii au controlat, pe partea de mediu, platformele de depozitare a deseurilor si, dupa cum declara seful Garzii de Mediu, "nu au fost depistate probleme".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.