Local

Medicul Beatrice Balan a fost concediata

Liliana Nenciu
22 mai 2006 2335 vizualizări
Mediculinfectionist vrea sa conteste in instanta decizia conducerii Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani

Conducerea Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon" Focsani a dispus in cursul saptaminii trecute desfacerea contractului de munca a medicului infectionist Beatrice Balan. Directorii si-au motivat decizia prin faptul ca doctorita nu-si respecta atributiile de serviciu, iar relatia cu ceilalti colegi de breasla nu ar fi una tocmai buna. "Miercuri s-a intrunit comitetul director si s-a discutat referitor la atitudinea medicului Beatrice Balan din punct de vedere profesional si colegial. Vineri a mai avut loc o intilnire cu medicii din cadrul sectiei de Infectioase si s-a votat in unanimitate desfacerea contractului de munca a doctoritei. Am trimis tot vineri, o echipa formata din directorul medical, jurist si un reprezentant de la personal, care i-au adus la cunostinta ca, incepind cu data de 22 mai, i-a fost desfacut contractul de munca. Medicul le-a adresat cuvinte jignitoare si nu a vrut sa semnze dispozitia care o anunta ca i-a fost desfacut contractul de munca. I-am trimis actele prin posta, iar ea poate sa conteste decizia in instanta, in maxim 30 de zile de la data primirii deciziei", ne-a declarat dr. Nicolae Moise, directorul Spitalului. Avind o experienta de peste 30 de ani in domeniul medical, dr. Beatrice Balan spune ca nu se va lasa atit de usor manipulata si nu va semna decizia nici in ruptul capului, dat fiind ca, spune ea, exista interese ca ea sa fie scoasa din sistemul medical pe usa din dos. "A venit peste mine directorul medical al spitalului Gabriel Negoita impreuna cu juristul si m-au pus sa semnez desfacerea contractului de munca. Cind m-am uitat peste acele hirtii, am observat ca imi era desfacut contractul de munca cu citeva zile inainte. Mi s-a parut o nedreptate, pentru ca mie nu mi-a cerut nimeni parerea. Ma voi judeca cu ei, asa cum am facut si pina acum, nu-i voi lasa sa faca ce vor cu mine!", a spus medicul Beatrice Balan. De precizat ca intre medicul Beatrice Balan, cunoscuta ca o fire mai temperamentala, si unii dintre colegi exista de mai multe ani atit conflicte profesionale si nu numai. Pentru a detensiona situatia, conducerea spitalului a decis recent sa o "exileze" pe doctorita in policlinica, insa ea a refuzat sa profeseze acolo din cauza lipsei unor dotari specifice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.