Local

Ziua cind tac pasarile!

Silvia Vrînceanu Nichita
20 mai 2006 1328 vizualizări
"Aripa mortii" a planat si ieri asupra Bolotestiului. Ziarul de Vrancea v-a oferit ieri, in exclusivitate, primele imagini din comuna inchisa de trei zile ca urmare a confirmarii a cinci focare de influenta aviara de tipul H5. 60 de veterinari si voluntari, escortati de jandarmi, au continuat ieri uciderea orataniilor in satele Pietroasa, Gagesti si Vitanestii de sub Magura. Gripa aviara a lovit aici simbata trecuta, dupa ce fiul primarului Stefan Sichin a cumparat pui zburati de Codlea. Abia dupa sase zile de bilbe, autoritatile au trecut la lichidarea focarelor. In situatii similare, in tara, gainile au fost eutanasiate in aceeasi zi.



Echipele de dezinfectie au luat inclusiv gaina ce trebuia daruita preotului de sufletul lui Ionel Trandafir, decedat in urma cu trei zile!





"Pe aici nu se trece!" Desi revolta amintea de rascoala din 907, satenii nu sint anacronici, ci s-au manifestat asa pentru ca nu mai au incredere ca vor fi despagubiti pentru munca lor!





Septuagenara Zanfira Latcan plinge dupa ce i-a ramas ograda pustie! Femeia era atit de trista dupa plecarea "banditilor" incit plingea cu dupa un mort.





"Cine a facut afaceri criminale pe riscul gainilor noastre sa plateasca! De unde mai mincam noi un ou, ca nu putem merge la prasit cu loboda si urzici!"





La gazare au fost bagati si puii de o zi! Din cele 15 subtipuri de virusuri de gripa, H5N1 se modifica cel mai rapid. Abilitatea sa de a cauza boala la oameni a fost confirmata in laborator. Potrivit OMS, intre 2003 si 2006, virusul a provocat in lume 113 decese.





In multe curti nu s-au gasit decit doua - trei gaini. De ieri insa, au inceput sa fie controlate inclusiv frigiderele satenilor pentru ca acestia sa nu taie pasarile inaintea sosirii echipelor de eutanasiere. Chiar si asa, pe ici pe colo, in cite un cotlon se mai auzea cite un cotcodac sau un cucurigu ...





Biata gaina, victima luptei dintre om si virusul gripei aviare ...





Voluntarii au scotocit dupa blende prin toate cotloanele.





Prinderea si gazarea pasarilor se face in vazul tuturor. Ca intr-o tragicomica ceremonie funerara, tot satul Piatroasa a insotit "masina mortii".





Batrina a capitulat in fata veterinarilor. "Nu noi iti luam gainile, ci legea", au motivat acestia.





"Victimele" au fost trecute pe un catastif pentru a se sti ce despagubiri primeste fiecare.





Vrincenii i-au pus pe fuga "luptatorii anti-aviari" veniti sa le omoare gainile si clostile de pe oua. "Azi ne luati gainile, miine ne luati femeile!", au protestat barbatii.





Batalionul luptatorilor anti-aviari !




O femeie, medicul veterinar Constantina Toma, director in cadrul ANSVSA, a fost avangarda tuturor autoritatilor la Bolotesti! Satenii o vedeau ca un fel de ofiter SS pentru ca a dat ordin sa fie luate si clostile de pe oua si ouale din cuibare.




"Dusmanii gainilor noastre, sint dusmanii nostri! Afara cu hingerii de gaini!"




"Cine intra nu mai iese!" aceasta este conditia pusa de politistii de la filtrele care pazesc zonele afectate de girpa aviara.




"Camera" de gazare a orataniilor este racordata la un tub de bioxid de carbon. Veterinarii, care au fost acuzati de cruzime asupra animalelor, garanteaza ca pasarile mor aproape instantaneu!



Virusul H5N1 trece de orice bariere daca nu se intervine la timp!



Happy end la Bolotesti! Sa traiti bine !



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.