Local

Prefectul ne crede europeni!

Doina Ganea
10 mai 2006 780 vizualizări
In cladirea prefecturii troneaza aceleasi covoare tocite pe care au calcat fostii secretari si activisti de partid si acelasi mobilier comunist.

Cu prilejul Zilei Europei, prefectul Ion Oprea a apreciat ca vrincenii si institutiile din judetul nostru sint pregatite pentru integrarea in Uniunea Europeana. Mai mult chiar, inaltul functionar public anticipeaza un raport de tara favorabil. "Sint convins ca raportul de tara va fi favorabil in 16 mai. Problemele existente pe anumite capitole au fost depasite si nu cred ca se mai poate intimpla ceva. Autoritatile locale au un rol mare privind aderarea si acestea au rezolvat in mare parte problemele de pregatire profesionala ale functionarilor si de informare a populatiei cu privire la costurile integrarii", crede prefectul judetului.


Poarta deschisa spre trecut


Desi s-a vrut o poarta deschisa spre Europa, "Ziua Portilor Deschise" la Prefectura a aratat ieri un loc prea putin european in care lucreaza functionarii pregatiti sa intre in Europa, dupa cum a punctat prefectul Ion Oprea. Putinii vizitatori au putut "admira" ieri functionari sufocati la propriu de dosare, inghesuiti cite patru - cinci in birouri partial renovate si interioare decorate intr-un stil nefericit. Unele dintre acestea pastreaza aceleasi fisete metalice de pe vremea administratiei comuniste. Pentru ca numai pentru unele compartimente s-au gasit bani pentru schimbarea mobilierului si dotarea cu echipament IT, in celelalte se gasesc aceleasi covoare tocite pe care au calcat fostii secretari si activisti

de partid si acelasi mobilier comunist, greoi si nefunctional. "N-am reusit sa renovam decit un singur birou, pe care l-am dotat cu patru calculatoare si mobilier nou. Anul trecut am mai achizitionat citeva calculatoare noi, cu care am mai dotat cite un birou, in functie de prioritati", a precizat purtatorul de cuvint al Prefecturii, Catalin Dragulescu, care se numara printre fericitii posesori ai unui birou modernizat. Nici macar cabinetele prefectului si subprefectului nu au fost aduse in anul 2006, aceastea pastrind aceleasi lambriuri facute la CPL de pe vremea lui Simion Dobrovici. "De 16 ani, s-a facut prea putin pentru institutie", apreciaza prefectul, care are planuri mari cu amenajarea interiorului. De altfel, de putin timp, prefectul se lauda ca a schimbat usa de la intrarea in cabinetul sau.


Nevoile unei institutii europene


In Prefectura Vrancea lucreaza in jur de 45 de angajati, din care 34 sint functionari publici, iar restul personal contractual. Organigrama institutiei nu este ocupata integral, dar cele doua posturi libere sint blocate pentru moment. Volumul de munca al functionarilor este de cele mai multe ori peste norma, asa ca se incearca rezolvarea problemelor prin ore peste program. Prefectul Ion Oprea este nemultumit de faptul ca nu exista suficient spatiu pentru cele doua noi servicii publice comunitare subordonate Prefecturii, respectiv inmatriculari, eliberari permise auto si asapoarte. In plus, pentru activitatea in teren prefectul ar avea nevoie de un autoturism de teren, asa cum are Marian Oprisan. Prefectul Ion Oprea spune ca in acest an se va incerca achizitionarea unei noi centrale telefonice, mobilier nou, tehnica de calcul si un server nou, pentru a renunta la serviciile furnizorului de internet de la Primaria Focsani si Consiliul Judetean.


Comunicare blocata


Comunicarea dintre Prefectura si Consiliul Judetean este "blocata" de doua cuie. Usa care desparte la primul nivel cele doua institutii judetene era ieri inchisa dinspre partea Prefecturii. Sistemul de inchidere nu este unul sofisticat, bazat pe celule fotoelectrice sau alta tehnologie noua, ci pe doua cuie grosolane batute in tocul usii. Atit consilierii cit si prefectul Ion Oprea pareau ieri prea putin preocupati de usa si asta pentru ca Marian Opripan ar avea nepoliticosul obicei sa intre in birourile sefilor fara sa bata la usa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.