Local

Oprisan va pierde in fata lui Ciorici

Doina Ganea
10 mai 2006 996 vizualizări
Presedintii consiliilor judetene vor pierde din atributii in favoarea directorilor judeteni ai finantelor, potrivit unui proiect de lege.

Senatorii au adoptat saptamina trecuta proiectul de lege initiat de Guvern, privind finantele publice locale. Proiectul legislativ contine modificari importante referitoare la cresterea plafonului de indatorare a administratiilor locale si la efectuarea transferurilor de la bugetul de stat catre judete. Odata cu intrarea in vigoare a legii, Consiliul Judetean Vrancea va pierde atributiile privind repartizarea fondurilor alocate de Guvern, urmind ca aceasta sarcina sa parvina Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, condusa de Eugen Ciorici. Sumele transferate de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale vor fi alocate prin directiile judetene de finante conform unui nou algoritm: 20 la suta pentru consiliile judetene, 10 la suta pentru consiliile judetene pentru cofinantarea fondurilor structurale, iar restul banilor vor reveni localitatilor. Astfel, directorul DGFP Vrancea, Eugen Ciorici, va imparti banii pe localitati, lasindu-l pe Marian Oprisan fara moneda de schimb electorala cu care atragea primarii in PSD. Potrivit legii, banii vor fi impartiti cu ajutorul unui program de calculator special ce va contine noile criterii de repartizare a sumelor si ar putea exista localitati care sa nu beneficieze de nici

un leu pe motiv ca nu indeplinesc indicatorii specifici. Legea mai stabileste si majorarea plafonului de indatorare a municipalitatilor de la 20 la 25 la suta din veniturile localitatilor si introduce procedura de insolvabilitate a unei localitati, ceea ce presupune un program de redresare financiara. Primariile vor avea astfel noi responsabilitati dar si o contrapondere la autonomia financiara a localitatilor. Legea a fost adoptata cu 72 voturi pentru, o abtinere si nici un vot impotriva, urmind a fi dezbatuta in Camera Deputatilor, forul decizional in acest caz.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.