Local

Primaria viseaza marea asfaltare a Focsaniului

Dana Lepadat
19 apr 2006 1154 vizualizări
Consilierii au votat sa fie reparate 94 de strazi, dar primaria nu are bani. Intretinerea infrastructurii rutiere costa 70 miliarde de lei anual.

Alesii locali au votat ieri, in sedinta ordinara a Consiliului Local, efectuarea de lucrari de refacere a infrastructurii si asfaltare pentru 94 de strazi din Focsani, desi nu exista inca banii necesari. Votul a fost unul de principiu pentru ca nu se stie cind vor incepe efectiv reparatiile. Bugetul lucrarilor va fi stabilit ulterior, dupa elaborarea unor studii de specialitate, iar banii vor proveni, cel mai probabil, dintr-un imprumut bancar, dupa cum au precizat oficialii primariei. "Pentru realizarea tuturor acestor lucrari de intretinere a infrastructurii strazilor din municipiu este necesara anual o suma de 60-70 de miliarde lei, dar alocatiile din bugetul local la acest capitol sint insuficiente pentru a acoperi necesarul. Cresterea indicelui de motorizare si a traficului, cit si fenomenul de inghet- dezghet au afectat atit planeitatea, cit si structura de baza a asfaltului, determinind o degradare rapida a continuitatii traseului. Pentru asigurarea unor conditii optime de trafic este necesara realizarea unor lucrari de refacere a sistemului rutier care sa conduca la cresterea capacitatii de portare", se arata in referatul proiectului de hotarire privind aprobarea refacerii infrastructurii strazilor. La aceste lucrari se are in vedere si refacerea retelelor de canalizare si a racordurilor la apa si gaz. Printre rutele vizate se afla arterele principale, cum ar fi b-dul Unirii, b-dul Independentei, strazile Republicii si Cuza Voda. Numai ca, asa cum se obisnuieste la noi, peste 50% din strazile ce urmeaza a primi finantare din banii focsanenilor au mai fost incluse in stfel de proiecte chiar in urma cu citeva luni. Atunci au primit fonduri, dar au fost reparate oar pe hirtie ori lucrarile au fost realizate de mintuiala. In astfel de situatii se afla strazile Constitutiei, Petre Liciu, 8 Martie, Lupeni si Avintului. Un proiect cu totul inedit este asfaltarea strazii Tabacari care a fost inclusa in doua dintre proiectele de hotarire aflate pe ordinea de zi a legislativului, cu toate ca a fost reabilitata in totalitate in toamna anului trecut. "Eroarea" a fost indreptata la sesizarea consilierului local Mioara Lazar. Sint si strazi care au fost incluse de nenumarate ori in programul de asfaltare, insa au ramas tot la nivel de pietruire. Un exemplu concludent este strada Mos Ion Roata. Proiectul adoptat ieri a fost initiat haotic si in ceea e priveste prioritatile, deoarece nu s-a stabilit ordinea in care cele 94 de strazi vor intra in reparatii. "Trebuie sa avem o lista de prioritati in ceea ce priveste repararea acestor strazi, deoarece sint foarte multe iar costurile sint de acelasi nivel", a intervenit consilierul Mirela Bizna in plenul Consiliului Local.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.