Local

Adapostul boschetarilor nu a fost desfiintat

Dana Lepadat
4 apr 2006 686 vizualizări
Autoritatile intentioneaza sa propuna Consiliului Local prelungirea perioadei de adapostire a boschetarilor in corturile de pe stadion.

Boschetarii vor mai ramine o vreme in corturile de pe Stadionul Tineretului, desi Primaria a decis ieri sa le ridice. Aceasta deoarece consilierii municipali au aprobat cazarea oamenilor strazii numai pina la sfirsitul lunii martie. Angajatii primariei au luat caloriferele si sobele din corturi, insa edilii s-au razgindit in ultimul moment, la insistentele beneficiarilor, a partenerilor de la Crucea Rosie si a jurnalistilor. "Vom mai mentine adapostul, pentru ca nu putem sa ii dam in strada sau in gara, pina cind vom gasi o alta solutie de cazare sau pina cind vom amenaja cladirea din strada Albinei pe care am repartizat-o pentru ei. Vom face un proiect de extindere a perioadei de cazare. Cheltuielile vor ajunge undeva la 10 milioane de lei vechi pe luna fata de 40 de milioane cit erau pina acum, deoarece nu vom mai plati caldura. Temperatura aerului a devenit suportabila", ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. Viceprimarul Neagu Nistoroiu a fost cam reticent la ideea de a propune o noua hotarire pentru extinderea perioadei de mentinere a adapostului insa, la insistentele reporterilor nostri, acesta s-a mobilizat si a luat masuri pentru a sista desfiintarea adapostului. "Nu as vrea sa luam iar o decizie inainte de a avea o hotarire, pentru ca mi s-a atras atentia ca am intocmit acel proiect inainte sa avem o hotarire aprobata in plen, dar nici nu putem demonta adapostul pentru a-l pune la loc in scurt timp, in cazul in care consilierii vor fi de acord cu extinderea perioadei de cazare", a spus viceprimarul Neagu Nistoroiu.


Boschetarii vor preaviz


Oamenii strazii au intrat ieri in panica la gindul ca adapostul ce le devenise casa in ultimele luni nu va mai exista si ca trebuie sa se intoarca pe strazi. "Nu ne-a anuntat nimeni si pe noi macar cu o saptamina inainte ca vor desfiinta adapostul. Au venit astazi, au luat caloriferele si ne-au spus sa ne luam catrafusele ca ni le dau in strada. Acum unde sa ne ducem? Ni s-a spus sa ne ducem de unde am venit, dar unii dintre noi sint batrini si bolnavi. Nu sint apti de munca. Acesti oameni mor daca stau iar in mizerie", ne-a spus Gabriel Sevastru, care a venit sa se plinga la sediul redactiei noastre. Consilierul municipal Liviu Oloeriu, care se ocupa de coordonarea proiectului, spune ca nu stia ca adapostul temporar urma sa fie ridicat ieri. Nu se stie nici daca boschetarii vor mai beneficia de masa de la Cantina de Ajutor Social, care le-a fost sistata inca de saptamina trecuta. Pentru cele trei luni de

functionare a Adapostului Provizoriu pentru Persoanele fara Locuinta Consiliul Local a alocat 130 de milioane de lei vechi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.