Local

Sa fiu in locul Guvernului, le-as lua casele sinistratilor

Dana Lepadat
21 mar 2006 2687 vizualizări
Spune omul de afaceri gorjean Clement Mocanu, care si-a cerut garantia de un miliard de lei vechi de la Primaria Vulturu, desi nu a terminat lucrarile la casele stramutatilor de pe islazul din Botirlau.

Omul de afaceri gorjean Clement Mocanu a cerut sa primeasca garantia de un miliard de lei vechi retinuta pentru lucrarile de la Botirlau a doua zi dupa ce Prefectura Vrancea a refuzat sa-si dea acordul pentru receptia tehnica a caselor contruite pentru sinistratii din Vadu Rosca. "Firma de constructii ne-a solicitat printr-un fax sa achitam si acea garantie de un miliard de lei, chiar imediat dupa receptia tehnica, care de fapt nu a fost avizata de Prefectura. Or, noi nu putem sa ii achitam lucrarile pina nu le termina si, mai mult decit atit, garantia se da doar in proportie de 70%, restul urmind a fi achitat dupa expirarea perioadei de garantie. La aceste case perioada de garantie este de un an de zile. Oricum, situatia nu s-a schimbat cu mult de la data receptiei, oamenii nu prea muncesc si se pling ca nu sint platiti", ne-a declarat viceprimarul comunei Vulturu, Nicolae Dumitrescu. Termenul de finalizare a caselor a fost aminat pentru data de 30 aprilie, insa lucrarile nu au evoluat prea mult de la ultima verificare, in ciuda promisiunilor avansate de constructor.


"Ca-n Vestul Salbatic la Botirlau!"


Patronul firmei de constructii A. R. C. SA Tirgu Carbunesti, Clement Mocanu, sustine ca nu stie de cererea trimisa Primariei Vulturu, insa nu ratat ocazia de a-i critica pe sinistratii vrinceni, care, spune el, nu si-au dat deloc concursul la reusita lucrarilor. "Potrivit inginerilor mei care se afla in teren, miine casele vor fi gata!", ne-a spus increzator Clement Mocanu. Omul de afaceri neaga faptul ca unele case ar fi zidite cu pamint in loc de mortar. "Sint citeva lucruri de retusat, nu sint defecte de structura. Am

construit si doua case pe gratis acolo. Sinistratii nu meritau nimic oricum, pentru modul in care s-au purtat, nu au ajutat cu nimic. Sinistratii au furat, au distrus pe acolo cit au fost lucrarile

intrerupte. Am pierdut miliarde de lei pentru ca Guvernul nu s-a gindit ca, in loc sa ne ajute, sinitratii ne vor fura. La 147 de case trebuiau 147 de paznici. A fost ca-n Vestul Salbatic la Botirlau! Trecea omul cu caruta pe linga paznic, zicea ca se duce la el acasa, si lua tot de pe acolo. Sinistratii mi-au spus ca nu se pot muta in locuinte pentru ca le vor pastra pentru fii si fiicele lor din Italia. Noi eram plini de noroi, iar ei veneau cu BMW-ul si alte masini de lux sa ne intrebe cit mai avem de lucru! Sa fiu in locul Guvernului le-as lua casele la toti sinsitratii! Doar 15 % meritau case din bani publici", si-a varsat oful afaceristul romano-american Clement Mocanu. Remintim ca Guvernul a alocat 18,3 miliarde de lei vechi pentru ridicarea caselor de catre afaceristul gorjean. Firma lui Clement Mocanu mai are de incasat inca cinci miliarde de lei de la bugetul statului pentru citeva lucrari suplimentare, ce constau in varuieli si finisaje.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.