Local

Dializatii din zone blocate de viscol ramin in spital

Liliana Nenciu
15 mar 2006 660 vizualizări
Viata persoanelor care fac hemodializa sau dializa peritoniala este pusa in pericol de viscolul care s-a abatut peste judet.

Vrincenii sint nevoiti sa vina in toiul noptii la Spitalul Judetean pentru a le fi purificat singele, deoarece ambulantele nu pot ajunge la timp la ei. Deoarece cele mai multe persoane care fac dializa sint din Adjud, unde viscolul a avut cea mai mare intensitate, bolnavii au fost reprogramati pentru tura de la 12.00 noaptea. "In afara de dializati, care ajung foarte tirziu la spital, am avut si citeva urgente care au fost aduse cu caruta sau alte mijloace de tranport pina au putut masinile Ambulantei sa-i preia. Acest lucru s-a intimplat la Rachitosu, Reghiu, Andreiasu si unele zone din Adjud. Chiar daca bolnavii au ajuns la spital cu intirzieri foarte mari, multumim lui Dumnezeu ca n-am avut urgente care sa puna in pericol viata oamenilor si speram sa n-avem nici pina cind situatia drumurilor va fi remediata", ne-a spus Cristina Roman, purtatorul de cuvint al Serviciului de Ambulanta Judetean Vrancea. Ieri, dializatii nu mai stiau nici la ce ora trebuie sa intre la dializa si asteptau ingroziti pe holul Centrului de Dializa. "Cei de la Ambulanta intirzie foarte mult, cu doua-trei ore fata de ora promisa. Nu s-a intimplat niciodata sa nu ajung la sedinta, dar este foarte greu, deoarece ne programeaza noaptea. Eu fac dializa de 12 ani, de la virsta de 20 de ani si m-am mai confruntat cu astfel de situatii. Am avut ierni grele cu ani in urma, cind nu am ajuns deloc si a trebuit sa stam internati in spital", ne-a spus Marian Marin, 32 ani, din Homocea.

Conducerea Spitalului Judetean ii va interna in spital pe bolnavii care sint din localitati unde accesul este intrerupt.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.