Local

Adolescentul disparut cautat si in fintini

Matei Bratu
11 mar 2006 971 vizualizări
Corpul tinarului nu a fost descoperit in urma cautarii de ieri. Parintii inca mai spera sa il gaseasca in viata.

Nici o raza de lumina in cazul adolescentului din comuna Obrejita, Valeriu Nicu Racoviteanu, disparut de o saptamina. Politisti, pompieri si localnici au plecat ieri dimineata sa verifice toate fintinile si puturile

de pe raza localitatii, insa fara nici un rezultat. Din echipa de cautare au facut parte si doi fintinari. "Inarmati" cu cange si sfori, oamenii au verificat citeva zeci de fintini, atit parasite, cit si unele folosite de localnici. "Am cerut ajutorul pompierilor militari pentru verificarea fintinilor. Inca de simbata, de cind ne-au anuntat despre disparitie, il cautam incontinuu zi si noapte. Speram sa fie la vreun prieten undeva si sa nu fie ceva mai rau", a spus subcomisarul Cornel Moise, seful Biroului Comunal Gugesti. La cautari a participat si tatal adolescentului. Cu ultimele forte, barbatul a facut apel la oamenii din jur, pentru a-i da o mina de ajutor in cautarea copilului. In ziua in care a disparut, Valeriu Nicu Racoviteanu a baut doua beri cu prietenii, dupa care le-a spus ca se duce spre Gara Sihlea, pentru a lua trenul spre Rimnicu Sarat. "Am vorbit cu baietii care l-au vazut ultima oara si acestia ne-au spus ca a baut doua beri si dupa aceea, pe la ora 22.00, a plecat spre gara. In drum l-a mai vazut un baiat, caruia i-a cerut 30 de mii de lei ca sa aiba de tren pina la Buzau. Cind a vazut ca baiatul nu i-a dat, Valeriu i-a spus ca oricum mai are niste bani, care ii ramasese dupa ce a platit o rata la banca. Fac apel catre toti cetatenii care il vad sa ne anunte de urgenta. Lui Valeriu ii transmit sa se intoarca acasa, pentru ca nu ii va face nimeni nimic. De asemenea, daca mi-a luat cineva baiatul, il rog sa-i dea drumul, ii dam orice in schimb", a spus Ionel Racoviteanu, tatal adolescentului. Pentru ca verificarile in fintini si prin localitatile din jur au fost zadarnice, politistii l-au dat pe tinar in urmarire generala. "Vom trimite toate datele lui Valeriu Racoviteanu la Inspectoratele Judetene de Politie din tara, pentru a se face verificari. Pina acum era in urmarire locala, insa il vom da si in urmarie generala. De asemenea, fotografia lui a fost lipita in mai multe locuri prin Focsani si speram ca cineva sa il vada", a mentionat comisarul Daniel Popescu, seful Biroului de Disparuti si Urmariti General. în cazul semnalarii prezentei baiatului sau obtinerii unor date in legatura cu acest caz, ii rugam pe toti cetatenii judetului sa anunte de urgenta la telefonul 112 sau 207 005.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.