Local

Adolescent disparut fara urma de o saptamina

Matei Bratu
10 mar 2006 1939 vizualizări
Familia elevului de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani nu mai stie nimic despre baiat de o saptamina. Politia din tot judetul este in alerta. Valeriu Nicu Racoviteanu invata foarte bine la scoala.

Elevul disparut de mai bine de o saptamina de acasa nu a fost gasit nici acum. Valeriu Nicu Racoviteanu, 17 ani, din comuna Obrejita, a disparut in seara zilei de 3 martie. Adolescentul este elev in clasa a XII-a la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani. Vinerea trecuta, dupa terminarea orelor de curs, baiatul a luat microbuzul si s-a intors in localitatea de domiciliu, insa nu a ajuns si acasa. Initial, parintii au crezut ca Valeriu a baut ceva si i-a fost teama sa se intoarca acasa, insa baiatul nu a mai dat nici un semn de viata de atunci. "Ne-am speriat cind am vazut ca pina la ora 22.00 nu a ajuns acasa. Am plecat prin comuna si ne-au zis oamenii ca a venit cu microbuzul pe la ora 21.00, insa acasa nu a ajuns. L-am cautat atunci peste tot, insa nu l-am gasit. Nu stim absolut nimic despre el. Nu stim ce sa mai facem, sintem foarte ingrijorati", ne-a spus Cosmin Racoviteanu, fratele celui disparut. Disparitia tinarului a fost sesizata la politie de catre tatal elevului, pe data de 4 martie, dupa ce cautarile efectuate de catre familie au ramas fara rezultat. "Imediat dupa sesizare, politistii au demarat activitatile de cautare si investigare specifice, atit in localitatea de domiciliu, cit si in localitatile Sihlea, Slobozia Bradului, Gugesti, Focsani si Rm. Sarat. întrucit din primele masuri de cautare si verificari intreprinse, disparutul nu a fost localizat, a fost dat in urmarire locala. în cazul semnalarii prezentei acestuia sau obtinerii unor date in legatura cu acest caz, rugam toti cetatenii judetului sane anunte de urgenta, la telefonul 112 sau 207 005", a declarat inspectorul principal Mirela Ciontu, din cadrul IPJ Vrancea.


Azi va o organizata o noua cautare


Astazi, politistii impreuna cu pompierii il vor cauta din nou pe tinar, prin comuna si prin localitatile din jur, in speranta ca-l vor gasi viu sau mort. Valeriu Racoviteanu invata foarte bine la scoala si nu avea absente nemotivate. Din acest punct de vedere, baiatul nu ar fi avut de ce sa fuga de acasa. "In ziua in care a disparut, nu a avut un comportament ciudat care sa ne puna pe ginduri. Este un baiat destept, care nu are absente sau corigente in catalog. Am fost la el acasa si am vorbit cu familia si cu politia si ne-au spus ca nu au, deocamdata, nici o pista", a spus profesorul Bradut Apostol, dirigintele adolescentului. Valeriu Racoviteanu are 1,60 metri inaltime, aproximativ 50 de kilograme, ochii caprui si parul saten. Baiatul are o cicatrice pe degetul aratator de la mina dreapta. La data disparitiei era imbracat cu o geaca neagra din fis, cu doua dungi portocalii pe ambele mineci, blugi de culoare neagra si era incaltat cu bocanci de culoare neagra. Colegii de clasa au imprastiat fotografia si semnalmentele tinarului pe stilpii din totorasul, in speranta ca vor afla vreo informatie care sa duca la descoperirea sa. Elevii liceului spun ca vor da si ei o mina de ajutor pentru gasirea lui Valeriu si il roaga insistent sa dea un

semn de viata, daca citeste acest articol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.