Local

Oamenii strazii stau mai ceva ca la Hotelul Unirea

Dana Lepadat
17 feb 2006 768 vizualizări
Locatarii corturilor instalate pe Stadionul Tineretului, s-au mutat pentru o saptamina in centrul pentru persoane aflate in stare de urgenta necesitate "Dimitrie Savescu" din comuna Garoafa, unde isi vor spala hainele, vor face baie si se vor relaxa.

Centrul, dotat cu masini de spalat, sala de mese, cuptoare cu microunde si chiar table si jocuri de sah, a fost construit la initiativa primariei locale si functioneaza in parteneriat cu Crucea Rosie. In noua casa, "boschetarii" beneficiaza de conditii de hotel! Desi perioada maxima de sedere in adapostul din Garoafa este de sapte zile, oamenii strazii fac exceptie. "Perioada de cazare in centru este de sapte zile dar pentru ei o vom prelungi. Vor putea veni aici in fiecare saptamina sa-si spele hainele, probabil o data la citeva zile", ne-a declarat primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru. Proaspat imbaiati, nevoiasii s-au si pus pe un joc de table. "Eu am stat de duminica pina astazi in cort, a fost bine si acolo, dar aici este boierie! N-am mai dormit in asemenea conditii de cinci ani. De atunci tot stau pe strazi, ca am ramas fara casa. M-am despartit de sotie in urma cu 13 ani, am locuit pe la cei pentru care am lucrat iar ultimul loc de munca a fost in constructii. Cum iarna se inchid santierele, nu am avut nici unde sa stau. In primavara imi caut iar de munca, tot in constructii", ne-a spus Ionel Croitoru (40 ani) in timp ce dadea cu zarul. Colegul sau de partida spune acelasi lucru. Clasifica adapostul de la Garoafa "mai ceva ca la Hotelul Unirea" pe care il stia el din vremurile bune, ca fiind cel mai luxos din oras.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.