Local

Pentru a intra in oras, cersetorii trag alarma la trenuri

Dana Lepadat
15 feb 2006 849 vizualizări
Milogii care vin in Focsani din alte orase opresc trenul la intrarea in oras pentru a nu fi "saltati" de politisti la coborire si trimisi acasa.

Cersetorii se folosesc de toate mijloacele posibile pentru a patrunde in municipiul Focsani. Dupa ce Politia Comunitara a luat masuri pentru a expedia cersetorii care vin cu trenul din alte localitati, direct din gara, acestia folosesc diferite trucuri pentru a putea patrunde in oras. In urma cu citeva zile, cersetorii dintr-un tren ce venea de la Buzau au tras semnalul de alarma, cu putin timp inainte de a ajunge in Gara Focsani, pentru a se "strecura" in oras, fara sa fie depistati de politistii comunitari. "Joi, a fost tras semnalul de alarma de catre cersetori, intr-un tren ce venea din directia Buzau. Ca atare, trenul s-a oprit in zona pasajului de la intrarea in oras, unde au coborit multi dintre ei pentru a se putea furisa de noi si sa nu-i trimitem inapoi. Am prins atunci cam sapte- opt persoane si le-am urcat in acelasi tren. Asa procedam de regula, ii mai trimitem si cu urmatorul tren, care merge in localitatea lor de domiciliu. Oricum, ne asteptam si la alte trucuri din partea lor", ne-a declarat directorul executiv al Politiei Comunitare Focsani, Nelu Ionita, care si-a propus sa scape orasul de "cersetori de import". Timp de aproximativ doua saptamini au fost intoarse din drum peste 100 de persoane care aveau ca obiectiv cersetoria. Numai intr-o zi au fost depistati 37 de cersetori. Criteriile de identificare sint vestimentatia saracacioasa si aspectul neingrijit. Desi pare o metoda discriminatorie, politistii spun canumarul cersetorilor din oras a scazut considerabil. Alte mijloace folosite de cersetori pentru a putea patrunde in oras sint microbuzele. De foarte multe ori sint organizate retele intregi de cersetori care ii paseaza pe acestia in diverse locuri potrivite pentru a-si desfasura "activitatea", insa pentru aceasta metoda, politia comunitara nu a identificat inca o solutie de combatere. Cersetorii aleg adesea orasul nostru pentru ca oamenii sint mai avuti comparativ cu celelalte localitati din judet, iar oamenii sint mai milosi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.