Local

Mai putine bilete de tratament pentru pensionari

Iulia Crețu
15 feb 2006 854 vizualizări
Anul acesta, pensionarii vrinceni primesc cu 2.000 de bilete mai putin decit anul trecut, doar 5.216 in comparatie cu cele peste 7.000 din 2005. Un pensionar poate beneficia doar de un singur bilet pe an. Pretul unei saptamini la tratament costa cam jumatate din pensie.

Bataia mare pe bilete la munte sau la mare! Cei peste 45.000 de pensionari vrinceni au la dispozitie in acest an numai 5.216 bilete de tratament, in comparatie cu cele peste 7.000 care au revenit judetului nostru in anul 2005. Facind un mic calcul, am putea spune ca noua pensionari din Vrancea "se bat" pentru o saptamina de relaxare si odihna la Mangalia, Calimanesti sau Covasna. Depinde acum de norocul fiecaruia. Cei care se hotarasc din timp au mai multe sanse de a obtine o saptamina de tratament la pret redus, in medie, cam jumatate din pensia lunara. "Casei Judeteane de Pensii Vrancea i-au fost repartizate, in acest an, un numar de 5.216 de bilete de tratament pentru pensionari, in timp ce anul trecut repartitia a fost de 7.084 bilete de tratament balnear. Pe fondul acestei scaderi, in luna ianuarie nu au fost repartizate bilete de tratament", ne-a declarat Coman Andrei, directorul executiv la Casei de Pensii. Pentru pensionarii vrinceni, care beneficiaza de tratament in mod gratuit, Casa Nationala de Pensii a acordat numai 514 de bilete. Acestea pot fi solicitate de persoane persecutate politic, deportate, prizonieri, persoane persecutate din motive etnice sau de catre veteranii ori vaduvele de razboi. In ceea ce priveste pensionarii care sufera de anumite dizabilitati fizice, pina acum nu au fost trimise bilete, asteptindu-se insa precizari in acest sens. "Printre cele mai solicitate statiuni se numara Lacul Sarat, Covasna, Calimanesti, Tirgul Ocna sau Mangalia. Cele mai multe solicitari de bilete pentru tratament au fost solutionate la cererea beneficiarilor, iar cele care nu au putut fi onorate in perioada dorita se pot reprograma la cerere", ne-a mai declarat Coman Andrei. Pensionarii care doresc sa obtina un bilet de tratament cu ajutorul cuponului de pensie pot depune o cerere insotita de o recomandare medicala si o adeverinta care sa contina venitul asiguratului. Acestea trebuie depuse la sediul Casei de Pensii, incepind cu prima zi a lunii, repartizarea celor 5.216 de bilete urmind a se face i n ordinea cererilor depuse si in limita locurilor finantate de la buget. "In timpul unui an calendaristic, unui beneficiar i se poate elibera un singur bilet de tratament. Casa de Pensii va elibera bilete numai pentru beneficiarii aflati in evidenta acesteia. In cazul in care atit sotul, cit si sotia beneficiaza de bilete in aceeasi perioada, biletele pot fi ridicate de catre unul dintre acestia in baza unei declaratii pe propria raspundere", a mai adaugat Coman Andrei, directorul Casei de Pensii Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.