Local

Consilier local PSD, acuzat de ultraj

Dan Chiriac
11 feb 2006 797 vizualizări
Politistii si inspectorii silvici spun ca Mitica Ifrim, membru in Consiliul Local Mera, a amenintat ca-i va lovi cu parul in cap pe cei veniti in control in padurea sa. Mitica Ifrim este cercetat pentru taiere ilegala de arbori. Consilierul local spune ca i-a fost incalcata proprietatea.

Consilierul local PSD Mitica Ifrim, din comuna Mera, este acuzat ca a ultragiat politistii si lucratorii silvici care cercetau o posibila taiere ilegala de arbori din padurea pe care acesta o detine in satul Varnita. La inceputul acestei saptamini, in urma unei razii pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori, o echipa formata din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Rigim Silvic si de Vinatoare Vrancea (I.T.R.S.V.) si politisti a constat ca Mitica Ifrim executa lucrari ilegale de exploatare a padurii cu un T.A.F. si o echipa formata din trei muncitori. "Cu aceasta ocazie, politistii au intocmit dosar penal, sub aspectul savirsirii infractiunii de taiere ilegala de arbori, pe numele lui Mitica Ifrim, care este acuzat ca a explotat ilegal material lemnos pe o suprafata de 6,5 hectare", ne- au declarat politistii. Totodata, consilierul local a fost anuntat ca cercetarile vor continua a doua zi. Joi dimineata, lucratorii silvici si politistii au revenit in zona, unde, in jurul orelor 13.00, si-a facut aparitia si Mitica Ifrim. "Acesta a amenintat atit politistii cit si inginerii silvici prezenti la fata locului ca, daca nu vor intrerupe verificarile si nu vor parasi terenul, va recurge la acte de violenta, mai exact, «ii va lovi cu parul in cap»", se arata intr-un comunicat de presa al IJP Vrancea. In aceste conditii, s-a decis parasirea zonei, iar consilierul local a fost chemat ieri dimineata, la orele 11.00, pentru reluarea cercetarilor. Acuzatiile asupra consilierului local au continuat in urma controlului de ieri dimineata. "Am observat taierile ilegale in patrularea facuta pe 7 februarie. Patronul a folosit in afara marcii legale si una artizanala. Cu o teava au fost marcati si taiati un numar dublu fata de arborii marcati de noi. In acest moment se numara numarul de cioate marcate corect si artizanal, iar saptamina viitoare vom avea rezultatele finale ale anchetei", a declarat Nicolae Lupu, inspector sef la ITRSV Vrancea.


"Unde sa sar eu la bataie la opt oameni?"


Pe de alta parte, consilierul local Mitica Ifrim, acuzat de ultraj, taiere ilegala de arbori, fals si uz de fals, se apara si spune ca respectat legea si ca politistii si inspectorii nu aveau ce cauta pe proprietatea sa. "Am toate actele necesare pentru taierea arborilor. Copacii au fost marcati de inginerul silvic si in acest sens am si martori. O sa se vada si la numaratoare ca totul este in regula. Joi nu am amenintat pe nimeni. Unde sa sar eu la bataie la opt oameni? Le-a m zis sa paraseasca proprietatea pentru ca nu m-au anuntat ca vin. Nu i-am amenintat, doar le-am spus ca le voi face plingere pentru tulburare de posesie si abuz in serviciu", a pus Mitica Ifrim. Pina la finalizarea numararii ciotelor si a verificariia ctelor de proprietate, barbatul nu mai are voie sa exploateze padurea pe care a cumparat-o de la onsateanul sau Gabriel Gheorghiu. Politisti spun ca dosarul privind savirsirea infractiuni de ultraj a fost inaintat deja spre solutionare Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Daca vor exista dovezi si pentru celelalte infractiuni, Mitica Ifrim ar putea raspunde penal si pentru defrisarea padurii. Dupa cum se vede la fata locului, chiar daca stratul de zapada depaseste 30 de centimetri, padurea este mult rarefiata, iar cioatele, inconjurate de rumegus, sint la tot pasul. Silvicultorii spun ca in zona s-a produs o dezgolire accentuata a versantilor, iar padurea nu se mai poate regenera natural. In consecinta, proprietarii ar putea fi obligati sa replanteze ce au taiat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.