Local

Tencuiala blocurilor face victime!

Liliana Nenciu
2 feb 2006 824 vizualizări
Un focsanean s-a ales cu traumatism cranio - cerebral acut deschis dupa ce i-a cazut in cap o bucata din tencuiala unui bloc.

Focsaneanul Florin Dinita a ajuns ieri la spital dupa ce o bucata de tencuiala i-a cazut in cap, tocmai de la etajul 8 al unui bloc de pe Bulevardul Unirii. Politistii au descoperit ulterior ca bucatile de tencuiala nu s-au desprins din senin, ci din cauza unei locatare care a scuturat citeva presuri pe balcon. Cel mai probabil, covoarele au atins o parte din tencuiala slabita a fatadei si au provocat caderea citorva bucati. "Am venit la fiul meu ca sa-l mai ajut la treburi. Am scos doua presuri din baie si le-am scutu rat. Nici macar nu am observat cind bucatile de tencuiala s-au desprins.Nici nu pot sa-mi maginez cum de s-a putut intimpla asa ceva", a povestit, speriata, Mitica Ion. Barbatul lovit tocmai iesise dintr-o agentie de turism si nu se putea dumiri ce i s-a intimplat cu adevarat.

"Nici n-am avut timp sa realizez ce s-a intimplat, deoarece totul s-a petrecut foarte repede, am vazut ca-mi curge singe din cap, iar oamenii s-au strins in jurul meu. Noroc ca am avut sapca pe cap, altfel cred ca-mi crapa capul in doua", a povestit barbatul, in timp ce incerca sa-si opreasca singerarea cu o batista. La citeva minute a sosit si Salvarea, care l-a transportat la spital. Victima a suferit un traumatism cranio - cerebral deschis si a necesitat un examen tomograf. Femeia care a provocat fara voie incidentul se va alege cel mai probabil cu un avertisment din partea Politiei. Incidentul a readus in actualitate problema fatadelor deteriorate ale blocurilor din Focsani, pe care nu le mai repara nimeni, dar si pericolul provocat de acestea. Acestea nu au mai beneficiat de reparatii de cind au fost construite, fiind slabite si cutremurele din ultimii 30 de ani. "Noi nu putem interveni, este datoria asociatiilor de proprietari sa refaca fatadele blocurilor. O parte au mai reparat, au mai placat cu placi de polistiren, dar nu foarte multi. Noi nu putem aloca fonduri pentru asa ceva. Asociatiilor de proprietari li s-a atras de nenumarate ori atentia asupra pericolului reprezentat de tencuiala desprinsa, insa multi au pus in fata problema banului. Este de datoria lor sa repare, noi nu putem interveni", ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. Pina un alta, pentru a nu risa sa se trezeasca in plin centrul orasului cu capul spart, din cauza zidariei desprinse, trecatorii ar trebui sa se doteze cu casti de protectie!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.