Local

Un vrincean a ajuns voluntar al Crucii Rosii Italiene

Liliana Nenciu
31 ian 2006 785 vizualizări
Dupa cinci ani de voluntariat in cadrul Filialei de Cruce Rosie Vrancea, Marin Spinu din comuna Mera a devenit voluntar international.

Incepind de saptamina viitoare, vrinceanul va fi voluntar in cadrul Crucii Rosii Italiene si in acest fel va putea fi alaturi si de familia sa, care a emigrat in Italia de citiva ani. Barbatul, de profesie instalator, spune ca "avansarea" a fost posibila cu ajutorul conducerii filialei de Cruce Rosie Vrancea. "Mi- am dorit foarte mult sa ajung in Italia si sint singurul «stranier» voluntar, alaturi de alti 160 de italieni. Anul trecut, am fost la un curs de acomodare in Italia si a fost mai mult decit mi-am imaginat. Toti cei de acolo au fost foarte amabili cu mine, mi-au dat bani de mincare si haine. I-am explicat directorului de acolo ca familia mea se afla in Italia si mi-au dat bani de transport ca sa-mi vad copiii. Acum abia astept sa ma reintorc, deoarece fiica mea se va logodi cu un napoletan in luna februarie. Eu sint divortat de sotie, insa merg sa-mi vad copiii. In afara de fiica mea, care se va logodi, mai am un baietel de 12 ani care merge la scoala in Italia", ne-a povestit Marin Spinu. In cele trei luni cit "stranierul vrincean" a poposit pe meleaguri italiene, acesta spune ca a avut multe de invatat. "In Italia, Crucea Rosie este ca si spitalul la noi. Aduna boschetarii de pe strada cind e frig. Se ocupa si de consilierea drogatilor si a persoanelor traficate. Nu am apucat sa merg la un caz mai deosebit deoarece eu am fost in perioada de acomodare", ne-a mai spus barbatul. Pentru a-si putea cistiga existenta, avind in vedere ca munca de voluntar nu este platita, Marin Spinu a facut demersuri pentru a se angaja ca instalator pe un santier. Acesta ne-a mai spus ca va reveni in tara peste citiva ani, la echipa Crucii Rosii Vrancea care l-a ajutat foarte mult.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.