Local

Oprisan isi face socotelile cu Curtea de Conturi la Bacau

Nicoleta Cristea
18 ian 2006 943 vizualizări
Cererea de stramutare inaintata de Consiliul Judetean Vrancea Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost aprobata. Solicitarea avea ca motivare, culmea, influentele politice in justitia vrinceana.

Procesul dintre Camera de Conturi si Consiliul Judetean Vrancea, pentru recuperarea prejudiciului de aproape 23 de miliarde de lei constatat de catre inspectorii financiari, a fost stamutat la Tribunalul Bacau. Cererea de stramutare a dosarului a fost facuta de Consiliul Judetean, insa institutia solicita ca dosarul sa fie judecat la Tirgul Mures. Marian Oprisan a motivat cererea de stramutare din cauza influentelor politice in justitie, motiv care se pare ca a cintarit destul de greu la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat solicitarea. "Solicitam acest lucru deoarece este de notorietate ca in judetul Vrancea exista vrajmasii locale generate de amestecul politic evindent al reprezentantilor actualei puteri in activitatea structurilor independente ale statului, cu scopul declarat si recunoscut de a schimba pe orice cale conducerea Consiliului Judetean Vrancea care, in prezent, potrivit votului liber exprimat, apartine PSD", se arata in cererea de stramutare trimisa de avocatii lui Marian Oprisan. Cererea lui Marian Oprisan facea referire la faptul ca Alianta D.A. ar fi "reprezentata" in justitia vrinceana de judecatorul Adriana Copaci, sotia ex-presedintelui PNL Focsani, Mihai Copaci, Mariela Dibus, fost judecator la Camera de Conturi, sotia democratului Ioan Dibus, si judecatorul Victoria Manole, sotia unui membru al Partidului Conservator. Amintim ca in urma controlului Curtii de Conturi in bugetul Consiliului Judetean a fost descoperita o gaura de 23 de miliarde de lei. Printre sumele care nu s-au justificat se numara 784 de milioane de lei, acordate la 11 persoane din CJ, care au facut figuratie in comisiile de analiza si evaluare a ofertelor, bani pentru care trebuie sa raspunda vicepresedintele Mircea Diaconu si directorul economic Valeria Teodorescu. Functionarii institutiei au mai primit in 2004 inca 2,4 miliarde de lei aprobate prin HG nr. 226/204, pentru ca au facut parte din aceste comisii. Printre persoanele platite, in afara de Marian Oprisan, s-a numarat si Vasile Nastase, consilier la Directia de investitii si concesiuni la Ministerul Transporturilor Constructiiilor si Turismului. Prejudiciul total a fost de 2,6 miliarde de lei, pentru care vor raspunde aceeasi Mircea Diaconu si Valeria Teodorescu. Controlul a aratat ca pentru banii incasati s-au mai platit de la buget peste 1 miliard de lei impozite pe venit si contributii la asigurarile sociale de sanatate. Marian Oprisan si Mircea Diaconu au mai prejudiciat bugetul cu 234 de milioane de lei, pe care le-au incasat de la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, dupa cum se arata in documente. In timpul controlului Camerei de Conturi s- a recuperat doar suma de 79,1 milioane de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.