Local

Al cincilea Revelion intr-o casa improvizata

Liliana Nenciu
31 dec 2005 2189 vizualizări
Mama a patru copii si-a vindut apartamentul si a plecat in Italia, lasindu-si familia pe drumuri. Peste citeva saptamini, cele sase persoane care locuiesc intr-o singura camera vor fi date afara.

De cinci ani, o familie cu patru copii isi petrece Craciunul si Revelionul intr-o camaruta din curtea unei firme din Focsani. Motivul pentru care au ajuns in aceasta situatie este unul greu de crezut. In urma cu cinci ani, Agafitei Daniela, mama celor patru copii, a hotarit sa vinda apartamentul de pe Aleea Caminului din Focsani pentru a putea pleca in Italia, dorind sa cumpere ulterior o locuinta mai mare. Toate acestea au fost doar vorbe in vint, deoarece, dupa ce s-a vazut ajunsa in strainatate, nu s-a mai interesat de copii si familie. "Am mai tinut legatura vreo doua luni, apoi nu a mai dat nici un semn de viata. Dormim toti sase intr-o camaruta pe care ne-a dat-o fostul meu patron. Acum societatea a fost cumparata de altcineva, iar noi trebuie sa plecam, insa nu avem unde", ne-a spus Neculai Agafitei, capul familiei. Cel mai mare copil este o fata de 21 de ani, care a incercat sa treca peste greutati si sa duca o viata normala. Si-a facut un prieten si acum este insarcinata in 4 luni, iar concubinul locuieste si el in aceeasi camaruta a familiei Agafitei. Baietii lucreaza pe la diferiti patroni, iar fiica cea mica, in virsta de 16 ani, este la liceu. Cu toate ca mama a parasit-o inca de mica, ea ar vrea ca aceasta sa-i fie alaturi de sarbatori. "Nu vreau decit sa-i cer niste explicatii, deoarece inainte noi ne intelegeam bine. Ne este foarte greu sa locuim 6 persoane intr-o singura camera. Sintem tinere si avem si noi nevoie de intimitate. Nu am mai avut brad de Craciun si nici carne de porc de cind ne-am mutat aici. Daca ne vor da afara nu stiu ce vom face!", ne-a spus, cu lacrimi in ochi, Iuliana, mezina familiei. Chiar daca au o situatie grea, cei 6 spun ca vor ramine uniti. Nu doresc decit ca cineva sa-si faca mila de ei si sa-i primeasca intr-o casa adevarata, caci ar fi foarte bucurosi sa aiba grija de un batrin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.