Local

Vrincencele prefera sa faca pe plac traficantilor

Liliana Nenciu
16 dec 2005 816 vizualizări
Procurorii cred ca, daca s-ar legifera prostitutia, numarul fetelor traficate s-ar diminua. Tinerele nu vor sa-i denunte pe traficanti.

Tot mai multe vrincence care cad in plasa traficantilor de carne vie prefera sa nu-i dea pe mina Politiei deoarece, pe linga chinurile la care sint supuse, tinerele au totusi si o satisfactie baneasca. Politistii, dar si reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca spun ca pot sa le ofere tinerelor traficate la reintoarcerea in tara doar consiliere si siguranta unui loc de munca sigur, insa nu foarte bine platit. "Daca societatea le-ar oferi ceva in schimb, aceste tinere n-ar mai pleca sa se prostitueze. Daca s-ar legifera prostitutia, s-ar sti ca statul cistiga niste bani, ii cistiga si ele si pina la urma prostitutia este o meserie care se practica in toate tarile din lumea asta. Avem citeva cazuri in care vin parintii la noi si ne spun ca a sunat fata lor din strainatate ca e obligata de diferite persoane straine sa se prostitueze. Insa, in general acestia nu stiu unde lucreaza fetele, in ce zona, si ne este foarte greu sa le gasim", a declarat Neculai Ionita, procuror in cadrul Directiei pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog. Oficialul a mai precizat ca sint cazuri in care victima nu vrea sa dezvaluie identitatea traficantului si da declaratii false deoarece are anumite beneficii de pe urma celor care profita de ele. Faptul ca unele tinere sustin ca au trebuit sa indure toate aceste chinuri din cauza ca traficantul le-a luat pasaportul este considerat de inspectorii de munca o lipsa de educatie. "Asa cum nu ai voie sa dai in tara ta cartea de identitate nimanui, nici in alta tara nu trebuie sa dai din mina pasaportul. Viza este este individuala, deci nu trebuie data nimanui. Noi le putem oferi informatii legate de diferite firme angajatoare, insa foarte putini vin la noi sa se intereseze de acest lucru", a precizat Iosefina Pavel inspector in cadrul ITM Vrancea. Chiar daca din Vrancea sint multe persoane plecate in strainatate, in ceea ce priveste traficul de fiinte umane sintem pe ultimele locuri din tara, cu 10 persoane traficate in anul 2005. Cu toate acestea, Filiala de Cruce Rosie Vrancea, Politia, Inspectoratul Judetean Scolar, Inspectoratul Teritorial de Munca si alte institutii acreditate militeaza pentru prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane din Vrancea, dat fiind ca exista incercari de racolare a tinerelor. In acest sens, Filiala de Cruce Rosie, coordonatorul acestui program in judet, impreuna cu filialele din 7 judete aleMoldovei, au primit o finatare europeana in valoare de 34.000 de euro pentru a face educatie in mediile sarace si in scoli si licee.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.