Local

Mos Craciun a venit la sinistrati de la MAI

Dan Chiriac
15 dec 2005 919 vizualizări
Angajatii Ministerului Administratiei si Internelor au donat aparatura electrocasnica pentru vrincenii afectati de inundati. Campania "Oameni pentu Oameni" cuprinde 17 localitati sinistrate din Vrancea.

Pentru 135 de familii din Adjud, Marasesti si Rastoaca, Mos Craciun a venit mai devreme. In cadrul campaniei "Oameni pentru Oameni", sefii institutiilor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor au impartit sinistratilor televizoare si aragazuri, urmind ca saptamina viitoare sa le fie daruite si frigidere, care se afla in vama. "Campania se desfasoara in sapte judete din tara, iar valoarea produselor ce vor intra in posesia sinistratilor se ridica la peste 35 de miliarde de lei. Este de remarcat ca jumatate din acestea sint destinate oamenilor afectati de ape din judetul Vrancea. Vor fi impartite 1.452 de frigidere, 1.026 de aragazuri, 1.410 televizoare si 92 de radiatore in 20 de localitati din judet", a declarat prefectul Ion Oprea. Banii pentru achizitionarea acestor produse au venit din donatiile din salarii ale angajatiilor Ministerului si Administratiei si Internelor. "In general, cei din comanda institutiilor au donat cite 500.000 de lei, incepind cu luna august, in timp ce ofiterii si subofiteri au donat cite 400 si respectiv 300.000 de lei", a declarat inspectorul sef Viorel Serbanoiu. Alaturi de acesta, au facut-o pe Mos Craciun, ieri dimineata, prefectul Ion Oprea, subprefectul Dragos Mircea, maiorul Daniel Catrangiu, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi, colonelul Paul Rotaru, prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, si comisarul sef Gheorghe Birsan, directorul Centrului Cultural din cadrul MAI. "Am vazut oameni fericiti! Este un gest omenesc care l-au facut angajatii ministerului nostru", a spus Gheorghe Birsan. Campania se va desfasura pe parcursul a 10 zile, iar pentru ieri au fost alese localitatile Adjud si Marasesti si Rastoaca.


Unii bucurosi


Sinistratii din aceste localitati au avut ocazia sa se intilneasca poate pentru prima data cu "salvatorii apelor", cei care i-au salvat in urma cu aproape jumatate de an din calea viiturilor. Bucuria oamenilor a fost fara margini, dar, ca de fiecare data cind s-au impartit ajutoare, au existat si foarte multi nemultumiti. La Adjud, in fata primariei, cea mai fericita era o fetita de citiva anisori, bucuroasa ca va avea un televizor la care sa-i vada pe Tom si Jery. "O sa ma uit numai la desene animate. Cind o sa mai fie pauza o sa-i las si pe mami si pe tati sa se uite la telenovele si la meciuri", a spus Roxana Mares. Toti cei care au intrat in posesia darurilor au recunoscut ca acesta este primul cadou adevarat pe care il primesc de la Mos Craciun. "Ne-au luat apele totul. Numai aveam nici o speranta ca vom gasi la ce sa ne uitam de sarbatori. Multumim celor care s-au gindit la noi. Aveam si inainte de inundatii televizor, dar nu asa bun, cu teletext", ne-a spus Ion Feraru.


Altii nemultumiti


Au fost si multi nemultumiti care i-au cerut prefectului sa se uite pe liste intocmite de primarii si sa le revizuiasca, dat fiind ca sint beneficiari care n-au fost afectati "nici de o lingura de apa". "Sintem cinci oameni, dormim pe jos, nu avem nimic. Ne-a luat apa tot! Toti vecinii mei, unii mai putini afectati decit mine, au luat televizoare, iar eu nu m-am ales cu nimic", spunea printre lacrimi adjudeanca Maricica Dura. Si in fata Casei de Cultura din Marasesti, zeci de oameni isi incercau norocul, pentru a afla daca

sint trecuti pe listele intocmite de primarie. Cei care se vedeau cu televizorul in mina radiau de bucurie si plecau repede pentru a nu fi "jefuiti" de cei care nu erau pe liste. "Multumim foarte mult celor care ne-au acordat acest sprijin. Era necesar ca aerul, in conditiile in care avem o pensie asa de mica si nu ne permiteam sa ne luam alt televizor. Sint bucuros ca o sa pot sa urmaresc meciurile Stelei si cele din Cupa UEFA. Pina acum trebuia sa merg la vecini ca sa vad meciurile. Era foarte greu, ca se disputau la ore tirzii si oamenii se mai culcau", a spus Petre Angheluta, un pensionar din Marasesti. Si aici, mai multi localnici au reclamat ca au fost scosi fara motiv de pe liste si au considerat ca altii, care s-au ales cu

televizoare, le vor vinde in cel mai scurt timp.


Campania continua


Ultimul popas facut ieri, la Rastoaca, a adus in fata sediului politiei sute de oameni. Acestia au fost ajutati de "mascati", cei care au actionat si la inundatiile din iulie, sa intre in poseisa produselor

electrocasnice. Campania "Oameni pentru Oameni" va continua, pentru azi fiind ales orasul Odobesti si comunele Brosteni si Andreiasu, unde vor fi cadorisiti alti sinistrati. In cadrul campaniei, cinci scoli afectate de inundatii vor fi dotate cu cite un calculator performant.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.