Local

Imbratisare mortala

Dan Chiriac
2 dec 2005 932 vizualizări

Un batrin a fost atrins in brate cu atita putere de catre fiul sau incit si-a dat duhul. Fiul a fost retinut de politisti pentru omor calificat.

Un septuagenar a fost omorit in bataie de propriul copil. Jean Stinga, 67 ani, din comuna Urechesti a fost batut cu pumnii, picioarele si strivit in brate de catre fiul sau Costel Stinga, 35 ani, pina a cazut fara suflare. Tipetele batrinului au fost auzite de un alt fiu de-al sau care a anuntat politia despre incident, dar viata batrinului nu a putut fi salvata. Ajunsi la fata locului, politistii impreuna cu procurorul criminalist l-au gasit pe Jean Stinga cazut fara suflare intr-o balta de singe. Fiul criminal nu si-a recunoscut fapta, desi in incaperea improvizata in care locuiau totul era naclait de singe. Atit pe pereti cit si pe podea si "in culcusul" batrinului erau numai pete de singe. "Unchiul meu l-a batut pe bunicul pina a murit. Mereu bea si il batea cu salbaticie. Noi locuim in aceeasi curte dar in camerele de la strada la strada si nu ne-am dat seama ce se intimpla in spate. A venit unchiul meu la un moment dat si ne-a zis ca a murit bunicul. El a darimat camerele in care locuiau impreuna si au bagat mobila pe foc. A venit politia aici si l-au luat si pe bunic dar si pe unchiul meu", ne-a relatat nepotul victimei, Ionut Stinga. Cadavrul batrinului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Vrancea iar in urma necropsiei s-a stabilit ca moartea a fost una extrem de violenta. Concluziile medicului legist au fost ca barbatul a murit in urma unor politraumatisme produse prin "lovire activa repetata si comprimare toracica". Practic, fiul si-a strins tatal in brate pina i-a strivit cutia toracica, provocindu-i si o hemoragie interna. Politistii spun ca omorul a avut loc dupa ce criminalul a consumat in exces bauturi alcoolice in sat si a fost dojenit de tatal sau. Costel Stinga a fost casatorit, nu lucra nicaieri si se certa tot timpul cu rudele sale, dupa cum ne-au spsu vecinii. A doua zi dupa crima, vecinii "vizitau" locul crimei si se minunau de singele imprastiat pe pereti. "Cred ca l-a torturat. Se certau mereu. Dupa ce bea nu te mai intelegeai cu Costel. Il batea tot timpul pe tatal sau, fara mila. Costel a mai fost condamnat pentru furt si cred ca a si violat o fata in trecut, din cite imi amintesc", ne-a spus o vecina a familiei Stinga. Costel Stinga este cercetat de procurori sub aspectul savirsirii infractiunii de omor calificat si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.