Local

Soferi, vine iarna!

Dan Chiriac
22 nov 2005 742 vizualizări
Nu plecati la drum fara lanturi, lopatica si saculeti de nisip.

Prima ninsoare care a cazut in Vrancea a adus si primele accidente de circulatie, motiv pentru care politistii au intrat in alerta. Avind in vedere prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie, conform careia in majoritatea regiunilor tarii se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, fiind si conditii de formare a poleiului, Politia Rutiera recomanda automobilistilor sa se asigure de buna functionare a sistemelor de directie si frinare, a instalatiilor de climatizare-dezaburire, precum

si a celor de semnalizare-iluminare, iniante de a pleca la drum. Politistii recomanda soferilor sa circule cu atentie in conditii de carosabil umed sau acoperit cu polei si sa-si doteze corespunzator masinile. "Soferii trebuie sa respecte indicatiile organelor de politie cu privire la arterele pe care trebuie sa circule in cazul blocajelor generate de inzapezirea unor autovehicule, cit si in rindul pietonilor care trebuie sa inteleaga sa circule doar pe trotuar, nu pe partea carosabila", spune inspectorul principal Catalin Stegarescu, seful Biroul de Siguranta Rutiera in mediul Urban. Politia atrage atentia si asupra echiparii utovehiculelor care au masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, precum si a autosalvarilor cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. "Potrivit articolului 181, din HG 85/2003, autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zapada, gheata, sau polei trebuie sa aiba montate pe roti lanturi sau alte dispozitive antiderapante omologate", mai spune Catalin Stegarescu. Politistii recomanda si celorlalti participanti la trafic sa-si doteze masinile cu lopatica si saci de nisip, pentru a interveni in caz de blocare in trafic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.