Local

Vinatorii si pescarii au un nou statut

Marius Grigorescu
18 oct 2005 1168 vizualizări
In ianuarie se vor organiza alegeri pentru sefia AJVPS Vrancea

Duminica, la sediul AJVPS Vrancea, a avut loc Adunarea Generala a pescarilor si vinatorilor sportivi vrinceni, sedinta in care s-au operat modificari la statutul cadru. Modificarile aduse de Adunarea Generala a vinatorilor si pescarilor la statut s-au facut pe fondul modificarilor legislative aduse de Guvern Legii asociatiilor si fundatiilor. Potrivit directorului Eusebiu Martiniuc, principalele modificari in statut prevad facilitati pentru membri, o mai mare autonomie a grupelor de vinatori si pescari precum si citeva modificari referitoare la alegerea presedntelui asociatiei. "In primul rind, s-a precizat in statut faptul ca scopul asociatiei este acela de a urmari conservarea si protejarea biodiversitatii si, drept consecinta, intervin vinatorii si pescarii sportivi. De asemeni, s-au adus facilitati pentru membrii cu probleme deosebite, acestia urmind a plati doar 50% din contravaloarea cotizatiei si o reducere de 10% pentru cei care platesc in prima luna a anului. Potrivit noului statut, grupele de vinatori si pescari vor avea o mai mare autonomie asupra teritoriului in care activeaza", ne-a precizat Eusebiu Martiniuc. Tot in noul statut adoptat de adunarea generala a vinatorilor si pescarilor sportivi se mai precizeaza faptul ca perioada intre alegerea unui presedinte este de patru ani si, drept urmare, in luna ianuarie, urmeaza a se desfasura alegeri si la AJVPS Vrancea. "Urmeaza sa se intruneasca adunari pe grupe, apoi pe cluburi si, in ianuarie, vor fi alegeri la nivelul judetului", a mai spus seful AJVPS Vrancea. Vinatorii si pescari participanti la Adunarea Generala de duminica au stabilit si modul de excludere din asociatie, legislatia in vigoare de pina acum nefiind clara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.