Local

Subprefectul Dragos Mircea, amendat pentru exces de viteza

Matei Bratu
26 sep 2005 634 vizualizări
Liberalul circula cu peste 90 de km/h prin Focsani

Subprefectul judetului, liberalul Dragos Mircea, a fost amendat ieri dimineata pentru depasirea limitei vitezei legale in Focsani. Dragos Mircea a fost filmat de ofiterii Politiei Rutiere cu aparatura radar, pe bulevardul Bucuresti, in timp ce circula cu viteza de 91 de kilometri pe ora. Agentul de circulatie Marian Sandu nu a trecut cu vederea greseala subprefectului si i-a aplicat pe loc o sanctiune de 1 milion de lei, care se reduce la jumatate daca o va plati in termen de 48 de ore. Potrivit legii, permisul de conducere se suspenda atunci cind un sofer depaseste limita legala de viteza cu 60 de kilometri la ora. Mai exact, daca ar fi circulat cu 110 kilomtri la ora, subprefectul ar fi ramas fara permis pentru maxim 3 luni. "Nu am intervenit in nici un fel, si nici nu am spus cine sint, din moment ce a fost o greseala din partea mea. Indiferent cine este, prefect, subprefect, presedinte de Consiliu Judetean, senator sau deputat, trebuie sa respecte legea. Toti sintem egali in fata legii si, daca am gresit, trebuie sa platim", a declarat subprefectul Dragos Mircea. Subprefectul se afla la volanul masinii personale, un Volkswagen Passat, si, initial, nu a fost recunoscut de agentul de circulatie. Abia cind a vazut numele pe documentele de identitate, politistul si-a dat seama ca amendeaza ditamai subprefectul judetului. "Subprefectul nu i-a reprosat nimic agentului de circulatie, ba chiar a apreciat faptul ca si-a facut datoria", a precizat inspectorul principal Catalin Stegarescu din cadrul Serviciului Politiei Rutiere. Subprefectul a semnat procesul verbal fara obiectii si si-a vazut mai departe de drum, intrucit se grabea. De altfel, nu este pentru prima data cind agentii de circulatie din Vrancea ard la buzunare sau transforma in pietoni V.I.P.-urile care au patima vitezei. Recent, un agent de politie l-a lasat fara permis, tot pentru exces de viteza, pe fostul primar al Bacauluui, Dumitru Sechelariu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.