Local

Judecarea secretarului conserva a fost aminata

Nicoleta Cristea
23 sep 2005 614 vizualizări
Procesul ex-secretarului Prefecturii Vrancea, Constantin Mindrila Eftandopolos, a debutat cu o aminare, ceruta de soferul Florin Cioaric, coinculpat in acest dosar.

Ex-secretarul si fostul lui sofer sint judecati in libertate pentru infractiunea de furt calificat in timpul unei calamitati. Amintim ca Mindrila Eftandopulos Constantin (35 ani) este acuzat ca, prin intermediul soferului sau Florin Cioaric (31 ani), ar fi sustras, pe 19 iulie, 150 de conserve din rezerva de stat, destinate sinistratilor, pe care chiar el trebuia sa le repartizeze din incinta Vamii. Fapta pentru care este cercetat Constantin Mindrila a fost anuntata de un vecin de-al acestuia, dupa ce soferul Florin Cioaric a fost vazut descarcind dintr-o masina a prefecturii un sac si un bax de conserve, pe care le-a dus in boxa secretarului. Dupa ce vecinul l-a luat pe Cioaric la intrebari in legatura cu proviziile, a sunat la politie. In urma perchezitiei domiciliare, in boxa secretarului au fost gasite 150 de conserve din rezerva de stat, luate de la locul de depozitare a ajutoarelor pentru sinistrati. La dosarul cauzei sint acte care atesta ca, intr-adevar, acele conserve erau destinate exclusiv rezervei de stat si nu erau sortite comertului. Constantin Mindrila a sustinut tot timpul ca este nevinovat si ca este victima "unei inscenari cu conotatie politica", insa Florin Cioaric a recunoscut fapta, si a declarat la urmarirea penala ca se considera vinovat ca a ascultat ordinul sefului sau, insa a motivat ca a facut-o "de frica sa nu isi piarda serviciul". Principalul invinuit a afirmat pe tot parcursul urmaririi penale ca, de fapt, l-ar fi trimis sofer sa ii aduca de acasa cafea, ceai si o camasa de schimb, declaratie care nu a fost schimbata nici la confruntarea cu soferul sau. Pe de alta parte, Cioaric recunoaste ca Mindrila i-a dat cheile pentru a se duce acasa, insa pentru a depozita conservele in boxa. Florin Cioaric a mai subliniat si ca fostul sai u sef l-ar fi sunat inainte de a izbucni scandalul, pentru a-l sustine in varianta sa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.