Local

Prefectura a pierdut rusinos in fata Consiliului Judetean

Marius Grigorescu
17 sep 2005 737 vizualizări
Actiunea Prefecturii impotriva hotaririi de privatizare a SC Drumuri si Poduri SA a fost respinsa de instanta pentru un viciu de procedura Prefectura Vrancea a pierdut in fata Consiliului Judetean o importanta actiune in justitie.

Actiunea Prefecturii impotriva hotaririi de privatizare a SC Drumuri si Poduri SA a fost respinsa de

instanta pentru un viciu de procedura Prefectura Vrancea a pierdut in fata Consiliului Judetean o importanta actiune in justitie. Si asta nu pentru ca actiunea prefectului Ion Oprea indreptata impotriva hotaririi CJ Vrancea de privatizare a SC Drumuri si Poduri SA nu ar fi fost intemeiata. Din motive care pot fi doar banuite, pur si simplu, actiunea a fost facuta prea tirziu, iar instanta a hotarit irevocabil ca actiunea de privatizare poate continua. Practic, Ion Oprea, garantul aplicarii legilor, s-a lasat pe mina juristilor din Prefectura, care au pierdut "batalia" fara ca macar sa se lupte, pe un viciu de procedura. In actiune, prefectul Ion Oprea a sustinut ca doi consilieri judeteni au votat pentru privatizarea societatii de Drumuri si Poduri desi erau in conflict de interese si ar fi trebuit sa se abtina. Este vorba de Victor Roman si Petre Dinuta, al caror vot a fost hotaritor in adoptarea hotaririi propuse de Marian Oprisan spre aprobare. Primul era patronul SC Roman Impex SRL, iar al doilea al SC Comat SA, firme care au avut relatii comerciale cu SC Drumuri si Poduri SA. Prefectul Ion Oprea nu a comentat nimic referitor la acest subiect, desi viciul pare a fi in curtea sa. "Nu am primit inca nimic oficial. Totusi, eu stiu ca actiunea se poate introduce intr-un termen pe care l-am respectat. Nu am primit inca motivatia hotaririi si nu am apucat sa discut cu juristul care a reprezentat Prefectura in acest proces. Dar nimeni nu isi permite sa comenteze verdictul dat de justitie", ne-a declarat Ion Oprea. Ieri, intr-o conferinta de presa, si deputatul liberal Nini Sapunaru a luat atitudine fata de esecul Prefecturii. Parlamentarul crede insa ca vinovatul ar fi Constantin Mindrila, fostul secretar al Prefecturii, "cel care a facut campanie electorala pentru PSD, desi functia sa ii interzicea acest lucru". "Vinovat este secretarul «conserva», ca eu asa am inceput sa-i zic, care a aminat aceasta actiune. Acesta este, de fapt, si singurul lucru pe

care, personal, i-l reprosez prefectului Oprea. Pentru faptul ca nu l-a dat mai devreme afara si a

asteptat ca acesta sa fure conserve", a declarat, in cadrul conferintei Aliantei D.A., Nini Sapunaru. Intrebat de reporteri, senatorul Jan Vraciu a refuzat sa comenteze aceasta situatie, pe otiv ca "nu a citit presa". (Marius GRIGORESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.