Local

Liste de asteptare pentru Dacia Logan pe motorina

Marius Grigorescu
10 sep 2005 1155 vizualizări
Acestea pornesc de la 7.200 de euro si ajung pina la 8.600 de euro

Vrincenii isi pot comanda noul model Dacia Logan echipat cu motor diesel de 65 de cai putere. La fel ca si la lansarea Daciei Logan pe benzina, pentru moment, dealerii Dacia vor face liste de asteptare pentru cei care doresc noul Logan diesel, autoturismele urmind a fi distribuite incepind din luna noiembrie. Momentan, cei doi dealeri Dacia din judet, AutoDac Panciu si Auto Sima Beyer nu pot primi comenzi decit pentru versiunile "Ambiance" si "Preference", la pretul de 7.270 si respectiv 7.970 de euro. Versiunea "Laureate", care urmeaza a fi distribuita mai tirziu, va fi comercializata la pretul de 8.670 de euro, aceasta fiind si cea mai bine echipata versiune, cu computer de bord, aer conditionat, proiectoare de ceata si retrovizoare exterioare cu reglaj electric. In plus, aceasta versiune mai dispune de casetofon codat si sistem de reglare a scaunului soferului pe inaltime si lombar. Un element important care asigura securitatea pasagerilor dar care lipseste de la aceste versiuni este ABS-ul. "Romanii nu pun pret pe ABS, ci pe pret si consum. Masina este dotata cu dublu airbag pentru siguranta. Nu spun ca nu era bun si ABS-ul, insa se ajungea la un pret mai mare", ne-a declarat Costel Ivan, directorul de vinzari de la Auto Sima Beyer. Pe de alta parte, Dacia Logan a fost criticata peste hotare la capitolul "siguranta pasagerilor". ABS-ul, sistemul performant de frinare folosit astazi la mai toate modelele de autoturisme, a fost insa omis de producator, in favoarea confortului masinii produse la uzina din Pitesti. Pina in acest moment, Loganul a fost produs cu motor de 1,4 si 1,6 litri pe benzina, la preturi ce variaza intre 6.230 si 8.750 de euro, autoturismul fiind comercializat in 35 de tari din afara Europei Occidentale. Masina mai poate fi achizitionata si in rate sau leasing direct de la cei doi distribuitri vrinceni, in acest moment clientii beneficiind de o promotie cu rate lunare de 2,9 milioane de lei si un avans cuprins intre 10 si 20%. Incepind cu data de 29 septembrie si pina pe 3 octombrie, reteaua de distributie Dacia va organiza campania "porti deschise", in care vrincenii vor putea testa noul Logan pe motorina. Motorizarea de 1,5 dCI diesel Common Rail cu care sint echipate noile Loganuri echipeaza si modelele Renault Clio diesel.


Cit de avantajoasa este varianta diesel


In ultima perioada, romanii si-au facut probleme de fiecare data atunci cind a venit vorba de alegerea unui autoturism. Si asta deoarece preturile carburantilor au fost in continua crestere, iar producatorii nu au ajuns cu usurinta la un consum mai mic de carburant. In trecut, motorizarea diesel se cauta din cauza pretului scazut al motorinei, insa, aceste motoare erau evitate, pe de alta parte, din cauza aprinderii dificile pe timp de iarna. Acum insa, lucrurile s-au mai schimbat. Dieselul este inca apreciat in Europa din cazua pretului mai mic pe care il are motorina, insa, diferenta nu mai este totusi atit de mare fata de benzina. Acum, o masina diesel este mai scumpa, ceea ce inseamna ca numai cu un rulaj mare si-ar putea scoate banii. In continuare, iarna mai sint probleme la aprinderea motorului, iar motorina vinduta pe piata noastra nu rezista la temperaturi de -20 de grade Celsius. Un alt aspect costisitor este intretinerea scumpa, fiind recomandate revizii foarte dese si schimbarea uleiului la 7.500 de km, iar a

filtrului de motorina la 15.000 de km.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.