Local

Sapte focsaneni s-au intoxicat cu eclere stricate

Liliana Nenciu
7 sep 2005 708 vizualizări
Consumatorii au ajuns in spital in stare grava

Sapte persoane din Focsani, cu virste cuprinse intre 15 si 64 de ani, au ajuns zilele trecute pe patul sectiei de boli infecto-contagioase, dupa ce au consumat eclere cumparate dintr-un magazin situat in cartierul Sud din Focsani. Dupa cum spun medicii infectionisti, toate cele 7 persoane care s-au prezentat la spital au ramas internate, deoarece prezentau simptomele unei toxinfectii alimentare grave. Pentru a stabili cauza imbolnavirii acestor persoane, inspectorii Directiei de Sanatate Publica Vrancea s-au prezentat la magazinul de unde acestia cumparasera prajiturile cu probleme. In urma controlului efectuat, cele trei firme implicate in fabricarea, distributia si comercializarea prajiturilor, respectiv SC "Belluflor 84 SRL Golesti, SC "Amurg" SRL Focsani si SC Rod C.M. SRL Focsani, au fost sanctionate in baza Legii nr. 98/1994 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica. "S-au recolatat probe de alimente pentru a se stabili cu precizie cauza imbolnavirii acestor persoane. Cind ne-am deplasat la magazinul de unde acestia cumparasera eclerele, am descoperit ca unitatea nu avea autorizatie sa tina produse de cofetarie. Societatea care i-a aprovizionat este inregistrata la noi ca fiind firma de produse de panificatie, si nu de cofetarie. Din cauza acestor nereguli descoperite, trei societati comerciale au fost sanctionate. Ancheta epidemiologica continua", a declarat medicul Dima Cozma, director executiv in cadrul DSP Vrancea. Contactat de reporterii nostri, patronul alimentarei SC Rod C.M. SRL din Focsani, de unde cele sapte persoane sustin ca au cumparat eclerele care i-au adus la spital, nu a vrut sa recunoasca faptul ca a avut astfel de produse in magazin si nici ca a fost sanctionat contraventional de inspectorii sanitari. Desi cele sapte persoane se simt bine, medicii spun ca bolile de origine alimentara reprezinta o problema majora de sanatate publica. Inspectorii sanitari spun ca, pentru evitarea unor astfel de imbolnaviri, este nevoie de o legislatie adecvata in preventia toxinfectiilor alimentare, precum si de educarea personalului implicat in industria alimentara, a celui de deservire si a consumatorului insusi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.