Local

Inspectorii OPC Vrancea dau amenzi pe litoral

Nicoleta Cristea
25 aug 2005 544 vizualizări
Trei inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea, in frunte cu directorul Dumitru Dila, efectueaza actiuni de control in statiunile Mamaia si Neptun de pe litoral.

Trei inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea, in frunte cu directorul Dumitru Dila, efectueaza actiuni de control in statiunile Mamaia si Neptun de pe litoral. Din comandament mai fac parte si inspectori OPC din Bucuresti si Constanta. Inspectorii verifica activitatea unitatilor de cazare si alimentatie publica, agrement, unitati si puncte de desfacere comerciala cu aminuntul, taxiuri si piscine. Controalele se desfasoara atit in baza tematicilor de control preventiv, cit si pentru analizarea reclamatiilor consumatorilor de servicii turistice. "Nu am intilnit pina acum probleme foarte mari, cum ar fi toxiinfectiile alimentare. Oamenii vin la noi si sesizeaza ca e mincarea rece, ca este vinul casat sau ca au probleme cu cazarea. Singura sesizare mai deosebita a fost aceea a unui cuplu, care a platit unei societati din Bucuresti cazarea la hotelul Apolo, insa, cind au ajuns aici, directorul unitatii de cazare nu stia nimic. Nu avea incheiat nici un contract cu firma respectiva si nici nu avea banii respectivi virati in cont", ne-au spus inspectorii OPC Vrancea. De la inceputul lunii iulie, in Mamaia au fost controlati 224 de agenti economici, fiind aplicate 189 de amenzi in valoare de 91.150 lei noi si 10 avertismente. Cu ocazia acestor controale a fost oprita temporar activitatea la 20 de firme din Mamaia 12 din Neptun. La Neptun, inspectorii OPC au controlat 364 de agenti economici, aplicind 284 amenzi in valoare de 163.200 lei si 50 avertismente. Principalele abateri constatate au fost deficientele de informare, nerespectarea conditiilor igienico-sanitare la baruri si restaurnate si la cele de cazare turistica, comercializarea de produse alimentare cu termen de garantie expirat, precum si nerespectarea conditiilor de depozitare a alimentelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.