Local

Sinistratii din Marasesti acuza edilii ca au deturnat ajutoarele

Dan Chiriac
24 aug 2005 731 vizualizări
In replica, viceprimarul Georghita Balan spune ca la cetatenii de etnie rroma au ajuns doar hainele vechi refuzate de sinistrati.

Sinistratii de pe mai multe strazi din orasul Marasesti acuza primaria ca a impartit ajutoarele destinate lor cetatenilor de etnie rroma din cartierul Modruzeni, care nu au fost afectati de inundatiile din 13-15 iulie. In replica, autoritatile locale spun ca toate ajutoarele primite pina acum au ajuns doar la sinistrati, iar in cartierul Modruzeni au fost transportate doar citeva haine vechi, refuzate de cei afectati de inundatii. Pina acum, majoritatea localnicilor din Marasesti care au avut de suferit au primit imbracaminte si saci de porumb, foarte putini fiind cei care au beneficiat de bani. Potrivit viceprimarului, pina la aceasta data nu au fost primite materiale de constructie.


Mai multe case de pe strada Rascoalei din Marasesti au avut de suferit in urma inundatiilor produse in urma cu mai bine de o luna. Oamenii s-au impacat cu ideea ca apele le-a luat aproape tot ce se putea si au inceput sa-si reconstruiasca casele. Dar nu pot accepta ideea ca ar putea fi pacaliti chiar de cei pusi sa imparta ajutoarele. "Am avut trei camere afectate. Holurile, beciul si toaleta au avut si ele de suferit. Pina acum nu am primit decit haine si saci de porumb. In rest, nici un leu ca sa pot si eu sa ma apuc sa-mi refac casa. Am auzit si eu, dar nu am vazut personal, ca mai multe ajutoare au fost distribuite prin cartierul Modruzeni, acolo unde lumea nu a avut de suferit", ne-a spus Georgica Braia. Pozitia acestuia este sustinuta de majoritatea oamenilor de pe strada Rascolei. Elena Dobre, Dumitru Cirligeanu, Maria Popa, Florica Grigoras, Maria Negoita si Gheorghe David nu au primit pina acum decit haine vechi si saci de porumb, desi casele le-au fost luate de ape. Doar ultimii doi dintre acestia au primit si cite opt milioane din partea primariei, dar spun sa acesti bani au fost total insuficienti pentru repararea caselor. Situatia este similara si pe alte strazi din oras, unde oamenii spun ca au auzit ca ajutoarele au fost carate cu carutele la Modruzeni. "Ne-a luat apa casele si nu am primit aproape nimic. Am auzit ca s-a carat totul la Modruzeni. Noua ne-a dat o pereche de izmene", spun la unison Didina Galan si Marin Grigoras.


"Nu am primit materiale de constructie"

In schimb, viceprimarul orasului Marasesti, spune insa ca acuzele oamenilor sint nefondate si ca ajuroarele care au ajuns in cartierul Modruzeni au fost doar cele care au fost refuzate de sinistrati."Ce s-a primit din partea Guvernului Romaniei pina acum au fost distribuit la sinistrati. Hainele vechi si cele 12 tone de porumb au ajuns la cei care aveau nevoie de ele. Din pacate, pina acum nu am primit nici un fel de materiale de constructie, astfel incit nu am avut ce imparti. Avem promisiuni ca pina la sfirsitul lui august, inceputul lui septembrie vor ajunge si acestea. Pina acum, la Modruzeni nu a ajuns decit haine vechi, care au fost refuzate de persoanele sinistrate. Am primit cite zece masini de spalat, frigidere si televizoare si acestea au ajuns la persoanele sinistrate, nicidecum la Modruzeni. Am dat pina acum si 88 de milioane de lei oamenilor din oras si am promisiunea din partea unei firme ca in cel mai scurt timp va distribui materiale de constructie in valoare de 1,2 miliarde de lei", ne-a declarat Gheorghita Balan, viceprimarul orasului Marasesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.