Local

Mircea Dragos, inlocuitorul lui Manole Merchea

Nicoleta Cristea
19 aug 2005 680 vizualizări
Consilierul judetean Dragos Mircea trebuie sa fie mai intii "uns" de premier. Viitorul subprefect este banuit ca se are "pe bune" cu PSD, fiind cununat de controversatul afacerist Corneliu Prunache. Finul spune insa ca nasul sau trebuie sa raspunda daca a incalcat legea

Consilierul judetean Dragos Mircea trebuie sa fie mai intii "uns" de premier. Viitorul subprefect este banuit ca se are "pe bune" cu PSD, fiind cununat de controversatul afacerist Corneliu Prunache. Finul spune insa ca nasul sau trebuie sa raspunda daca a incalcat legea


Liberalii vrinceni l-au anuntat ieri pe Dragos Mircea, presedintele organizatiei de tineret al partidului, ca succesor al lui Manole Merchea in scaunul de subprefect al judetului. Hotarirea a fost luata chiar in timp ce fostul suprefect isi stringea lucrurile din Prefectura. Cu toate ca a trecut cu bine de voturile colegilor de la PNL si PD, Dragos Mircea nu poate fi numit in functie pina cind decizia nu va fi parafata de primul ministru Calin Popescu Tariceanu.



De profesie inginer agronom, viitorul subprefect al judetului are numai 33 de ani, face afaceri, este membru PNL din 1997 si a fost cununat de controversatul afacerist Corneliu Prunache, "omul de casa" al baronului Marian Oprisan. Totodata, Mircea Dragos este ginerele omului de afaceri Nicolae Tutoi, iar sotia sa detine Casa de moda "Nausica". Ieri, in timp ce liberalii se pregateau sa-l unga in functie, Marian Oprisan a incercat sa strecoare indoiala printre colegii sai de partid, declarind cu subinteles unor ziaristi ca Dragos Mircea este "omul sau". Desi asupra candidatului la postul de subprefect planeaza banuiala ca ar putea fi apropiat baronului, atit Corneliu Momanu, cit si Nini Sapunaru au tinut sa infirme zvonurile. Cei doi au sustinut ca Dragos Mircea a fost "testat" de nenumarate ori, si nu au nici cel mai mic dubiu ca viitorul subprefect este "de-al lor". "Nu este in cercul lui Marian Oprisan, si asta se va dovedi pe parcursul timpului, desi pina acum noua ne-a dovedit", a tinut sa asigure Corneliu Momanu. In ceea cel priveste pe Dragos Mircea, acesta a catalogat actiunea sefului PSD ca "o manipulare ieftina". Mircea a tinut sa spuna cu nu face afaceri cu Corneliu Prunache: "Nu am facut, nu fac si nu voi face afaceri cu Prunache. In afara de faptul ca mi-a tinut pirostriile, nu am nimic in comun cu el. Il respect ca nas si atit! Ce prostii a facut el in afaceri impreuna cu Marian Oprisan, este doar treaba lui si va raspunde pentru asta. Faptele mele o sa vorbeasca si nu speculatiile. Eu sint liberal 100% si asa voi ramine. Tot ce vreau este sa fac treaba buna impreuna cu echipa din care fac parte". Daca Dragos Mircea va fi numit subprefect, locul sau in Consiliul Judetean va fi luat de Costache Lupu, care mai prinde astfel un mandat de consilier.


Copaci, marele perdant


Liberalii vrinceni au manifestat aceeasi atitudine protectoare si pentru Manole Merchea. Potrivit conducerii PNL, faptul ca masina Prefecturii a fost distrusa de fiul minor si rebel al subprefectului a fost doar "o greseala", care s-a remediat. Dupa ce Alianta D.A. a iesit cu imaginea cam sifonata in fata alegatorilor, liberalii spun ca atit prefectul Ion Oprea cit si viitorul subprefect trebuie sa lucreze sustinut pentru a repara aspectele negative aparute in ultimul timp. "Am apreciat activitatea lui Manole Merchea in functia de subprefect, in cele aproximativ 8 luni, pina s-a intimplat necazul. Am reactionat cu intirziere pentru ca am asteptat doua zile decizia Biroului Permanent Central, care era de asteptat. Biroul Permanent Teritorial s-a intrunit in sedinta extraordinara pentru a desemna un inlocuitor. In urma voturilor, din cei 20 de membri prezenti, 12 l-au votat pe Dragos Mircea, iar 8 pe Mihai Copaci. Am prezentat propunerea noastra Partidului Democrat, care a fost de acord", a detaliat deputatul Corneliu Momanu, presedintele PNL Vrancea. In cursa pentru fotoliul de suprefect a aparut ieri un nou nume: Nicolae Latcan. Surprinzator, fostul primar nu a primit nici macar votul sau, semn ca liberalii s-au inteles inainte de sedinta asupra numelui pe care sa-l promoveze. Marele perdant de ieri este asadar Mihai Copaci, seful liberalilor focsaneni, care pare sa nu mai aiba sprijin pentru un post important.


Premierul le-a stricat planurile aliatilor


Potrivit legii, numirea si eliberarea din functie a subprefectilor se face prin decizia primului ministru, cu avizul Ministerului Administratiei si Internelor. Desi vestea ca premierul Calin Popescu Tariceanu l-a demis pe Manole Merchea facuse miercuri dimineata inconjurul tarii, Corneliu Momanu a sustinut ca fostul subprefect a fost in aceeasi zi la Bucuresti, pentru a-si depune personal demisia. Cel mai probabil, Manole Merchea a incercat sa salveze aparenetele, dupa ce premierul a declarat ca-l va demite imediat. In mod normal, demiterea subprefectului trebuia sa fie propusa mai intii de prefect, insa se pare ca democratul Ion Oprea a inaintat prim ministrului un raport neutru, care nu il incrimina cu nimic pe liberalul Manole Merchea. In raport, prefectul asigura ca subprefectul va plati daunele, insa nu amintea nimic despre o posibila sanctiune. De altfel, pina in ultimul moment, cei doi credeau ca greseala a fost iertata de premierul Calin Popescu Tariceanu si ca echipa de conducere a Prefecturii va ramine neschimbata. Aceeasi atitudine au avut-o si sefii PNL si PD, parlamentarii Jan Vraciu si Corneliu Momanu, care s-au inteles sa inchida ochii la isprava odraslei subprefectului. In cele din urma, copresedintii Aliantei au inteles ca imaginea coalitiei a inceput sa se sifoneze si s-au raliat la decizia premierului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.