Local

Vrancea va avea tribunal pentru copii din 2006

Nicoleta Cristea
13 aug 2005 621 vizualizări
Printre cheltuielile Tribunalului Vrancea, care au fost aprobate de Ministerul Justitiei pe anul 2006, se numara si renovarea unui imobil care va fi transformat in tribunal pentru minori.

Printre cheltuielile Tribunalului Vrancea, care au fost aprobate de Ministerul Justitiei pe anul 2006, se numara si renovarea unui imobil care va fi transformat in tribunal pentru minori. Cladirea, situata pe Bulevardul Independentei, a apartinut Curtii de Conturi Vrancea. "Noi am facut proiectul anul acesta, iar bugetul a fost aprobat pentru anul viitor. Investitia, conform proiectului, este de 20 de miliarde de lei", ne-a declarat Doina Erhan, directorul economic al Tribunalului Vrancea. Prin Legea 304 din 2004, Ministerul Justitiei a decis sa aplice modelul european si sa infiinteze, pina in anul 2008, tribunale specializate pentru minori si familie. Tribunalele specializate sint instante fara personalitate juridica, care functioneaza la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti si vor avea, de regula, sediul in municipiul resedinta de judet. Tribunalele pentru minori judeca in prima instanta cauze in materie civila, cauzele referitoare la drepturile, obligatiile si interesele legitime privind persoana minorilor, decaderea din drepturile parintesti, cererile pentru incuviintarea, nulitatea sau desfacerea adoptiei, iar in materie penala, infractiuni savirsite de minori sau asupra minorilor. Tribunale de minori care se vor infiinta tind sa aiba un volum urias de dosare, nu doar cauze cu minori victime sau minori infractori, ci si adoptii si dosare de incredintare a minorilor in urma divorturilor. In topul delictelor "preferate" de minori sint furturile si tilhariile, iar dosarele penale in care minorii sint victime vizeaza faradelegi precum vatamari corporale, crime, violuri sau alte infractiuni la viata sexuala. Anual, in judetul Vrancea, peste 300 de copii comit infractiuni, iar alte citeva sute sint victime.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.