Local

La Spitalul Judetean au inceput reparatiile dupa inundatii

Liliana Nenciu
11 aug 2005 712 vizualizări
Cel mai mare spital din judet a devenit Spital Clinic de Urgenta

Cel mai mare spital din judet a devenit Spital Clinic de Urgenta


Aproape jumatate din pagubele produse de inundatii la Spitalul Judetean au fost remediate, potrivit celor declarate de directorul Nicolae Moise. Cu toate ca valoarea pagubelor s-a ridicat la 900 milioane de lei, conducerea spitalului a reusit sa faca rost de doar 600 milioane de lei, bani destinati pentru investitii. Pentru repararea stricaciunilor de la subsol a fost solicitata firma de constructii "Poenita", care, dupa spusele directorului Nicolae Moise, cunoaste problemele cu care se confrunta Spitalul Judetean. SC Poenita SRL a lucrat si in trecut pentru Spitalul Judetean si chiar a fost mentionata intr-un raport al Curtii de Conturi pentru neregulile descoperite de procurorii financiari. "Pina acum, au fost cheltuite 250 de milioane de lei si abia am reusit sa reparam subsolul spitalului. In urma inundatiilor, au fost afectate si doua saloane din cadrul sectiei de Neurologie, deoarece acoperisul este afectat. Din banii pentru investitii vom incerca sa reparam si acoperisul. Cei de la Medcenter fac o investitie de aproape 600 milioane lei pentru repararea si finisarea etajulului patru al sectiei de TBC. Speram sa terminam in timp util aceste reparatii", a declarat directorul Spitalului Judetean, Nicolae Moise. Cum aceste cheltuieli pentru investitii nu erau prevazute, Spitalul Judetean a intrat in luna august cu datorii de peste 54 miliarde de lei. Acesti bani reprezinta cheltuielile pentru medicamente si materiale sanitare, insa si cheltuielile pentru plata personalului, care reprezinta 42% din bugetul total alocat. Dupa toate aceste nenorociri care s-au abatut asupra Spitalului Judetean, un raspuns de la Ministerul Sanatatii a reusit sa descreteasca fruntile angajatilor spitalului. Din data de 4 august, Spitalul Judetean a devenit Spitalul Clinic de Urgenta, ceea ce inseamna un pas important catre aderarea la Uniunea Europeana. "Salariul personalului va fi dublu, iar posibilitatea de a obtine aparatura medicala de la Ministerul Sanatatii este mult mai mare. Vom primi mai multi bani, deoarece creste bugetul spitalului. Le-am spus angajatilor ca aceasta schimbare nu va surveni batind din palme, deoarece avem mult de munca pina vom putea avea si noi tarife la nivel european", a mai precizat directorul Nicolae Moise. Spitalul Judetean din Focsani va purta denumirea de Sfintul Pantelimon, la fel ca si biserica din curtea spitalului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.