Local

Vrincenii nu vor sa devina detectivi cu acte in regula

Matei Bratu
11 aug 2005 629 vizualizări
Vrincenii nu s-au imbulzit sa-si depuna dosarele pentru atestare in meseria de detectiv particular. Desi se mai fac inscrieri pina luni, doar patru persoane si-au depus pina acum dosarele de participare la politie

Vrincenii nu s-au imbulzit sa-si depuna dosarele pentru atestare in meseria de detectiv particular. Desi se mai fac inscrieri pina luni, doar patru persoane si-au depus pina acum dosarele de participare la politie. Potrivit legii, poate deveni detectiv particular orice roman care este absolvent al unei scoli postliceale de detectivi sau a indeplinit functia de politist ori lucrator in cadrul unor institutii publice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice sau sigurantei nationale, este apt din punct de vedere medical, nu are antecedente penale si a obtinut avizul Inspectoratului Judetean de Politie. Examenul pentru obtinerea atestatului va avea loc in ziua de 29 septembrie la sediul IPJ Vrancea. Potrivit legii, detectivul particular este o persoana care, fara sa aduca atingere dreptului la viata intima, familiala si privata ori altor drepturi si libertati fundamentale, la cererea persoanelor fizice sau juridice, desfasoara activitati specifice de investigare referitoare la conduita si moralitatea publica a unei persoane fizice sau juridice potentiala partenera intr-o afacere, cauta persoanele disparute de la domiciliu sau bunurile care fac obiectul unor litigii de natura civila sau penala in scopul prejudicierii intereselor unei parti in proces. De asemenea detectivii particulari sint obligati sa pastreze confidentialitatea activitatii pe care o desfasoara. Dovezile lor pot constitui probe in instanta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.