Local

Asiguratii medical pot primi asistenta juridica

Liliana Nenciu
10 aug 2005 753 vizualizări
Vrincenilor le sint aparate drepturile medicale daca platesc 30.000 de lei

Vrincenilor le sint aparate drepturile medicale daca platesc 30.000 de lei


Asiguratii din sistemul sanitar vrincean isi vor putea spune ofurile, incepind de ieri, Asociatiei "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate", care va functiona in Vrancea pe linga Confederatia Nationala "Cartel Alfa" si care isi propune sa-i reprezinte pe asigurati in raport cu autoritatile. Tuturor persoanelor asigurate, "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate" le va apara drepturile, cu conditia sa plateasca o suma de bani modica. In cadrul unei conferinte de presa sustinute ieri, medicul Sorin Stegarescu, fondatorul "Aliantei Asiguratilor pentru Sanatate" Bucuresti, a incercat sa explice ca sistemul sanitar vrincean functioneaza mult mai prost decit pe perioada celor doua razboaie mondiale. "In Vrancea, nu exista decit o camera de garda functionabila, care este la Focsani. Garda pe perioada noptii este asigurata de un singur medic, ceea ce este de-a dreptul imposibil. Bolnavul este foit cu ambulantele care ar fi trebuit date la casare citeva ore pina i se acorda primul ajutor. Vrem sa aparam drepturile asiguratilor medical, insa oamenii trebuie sa fie alaturi de noi, pentru a putea face dreptate si pentru a rezolva criza din sistemul sanitar. în cadrul sistemului de asigurari de sanatate, ca pacienti avem, conform legii, dreptul la ingrijiri medicale de inalta calitate si avem dreptul de a fi informati cu privire la cele mai multe dintre deciziile care au influenta asupra starii noastre de sanatate", a declarat medicul Sorin Stegarescu. Cu doar 30.000 de lei vechi lunar, orice asigurat va fi considerat membru al acestei asiguratii si, in acelasi timp, va putea sa-si apere intr-un cadrul institutional drepturile. "Oamenii din ziua de azi s-au obisnuit sa dea doctorilor spaga pentru a va acces intr-un spital sau policlinica, cu toate ca legea le confera toate drepturile. Speram ca vrincenii sa ni se alature, deoarece este vorba despre drepturile si sanatatea lor. Noi le vom acorda sprijin si asistenta juridica. Nu vrem sa fim intermediarii asiguratilor, ci pur si simplu, cu ajutorul lor, sa rezolvam problemele cu care se confrunta in prezent sistemul sanitar", a declarat dr. Valentin Rosioru, presedintele Fialialei "Aliantei Asiguratilor pentru Sanatate" si, in acelasi timp, presedintele Sindicatului "Sanatatea" Vrancea. Membrii asociatiei spun ca asiguratii, in dubla calitate de finantatori si beneficiari ai sistemului, trebuie sa intervina pina nu e prea tirziu pentru ca sistemul sanitar sa devina unul eficient. Pentru asigurarea transparentei activitatii sistemului si a informarii asiguratilor "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate" isi propune sa sustina participarea persoanelor asigurate, prin reprezentare electiva, la managementul fondului national unic de asigurari de sanatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.