Local

Drepturile asiguratilor medical vor fi aparate de o asociatie

Liliana Nenciu
9 aug 2005 608 vizualizări
Vrincenii sint invitati sa-si apere drepturile medicale

Vrincenii sint invitati sa-si apere drepturile medicale


Asiguratii din sistemul sanitar au o asociatie care sa le apere drepturile in raport cu autoritatile. "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate" a fost infiintata de curind la Bucuresti si va avea, de astazi, o filiala si in Vrancea. Aceasta va functiona pe linga Sindicatul "Sanatatea". "Criza actuala a finantarii sistemului de asigurari sociale de sanatate are efecte foarte grave asupra starii de sanatate a populatiei, in conditile in care acesta reprezinta principalul sistem de finantare a ocrotirii sanatatii populatiei in Romania. Ca asigurati, in dubla calitate de finantatori si beneficiari ai sistemului, este momentul sa intervenim, prin capacitatea pe care o avem de a influenta eficientizarea si functionarea sistemului. Asociatia "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate" ofera celor peste 20 de milioane de romani asigurati in sistemul de asigurari sociale de sanatate cadrul legal pentru apararea si promovarea drepturilor si intereselor specifice legate de asistenta medicala", a precizat dr. Adrian Cojocaru, presedintele Aliantei Asiguratilor pentru Sanatate. Acesta va fi prezent astazi la Focsani pentru a infiinta si aici o filiala a acestei asociatii. Pentru asigurarea transparentei activitatii sistemului si a informarii asiguratilor "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate" isi propune sa sustina participarea persoanelor asigurate, prin reprezentare electiva la managementul fondului national unic de asigurari de sanatate.

"în cadrul sistemului de asigurari de sanatate, ca pacienti, avem, conform legii, dreptul la ingrijiri medicale de inalta calitate si avem dreptul de a fi informati cu privire la cele mai multe dintre deciziile care au influenta asupra starii noastre de sanatate", au mai precizat initiatorii acestui proiect. Pe termen scurt, Asociatia isi propune sa actioneze astfel incit starea de sanatate a populatiei sa fie inclusa ca obiectiv prioritar al guvernarii. Reprezentantii "Aliantei Asiguratilor de Sanatate" se vor intilni astazi, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", incepind cu orele 11.00, Vrincenii interesati sint invitati sa ia parte la acest eveniment.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.