Local

Cosmarul unui barbat dializat: Locuinta mea a devenit spital

Liliana Nenciu
3 aug 2005 696 vizualizări
14 ore pe zi, Ionica Galateanu face dializa peritoniala. Membrii familiei ar vrea sa-i doneze un rinichi, insa nu sint compatibili. In asteptarea unui potential donator, Ionica uita de durere scriind versuri.

De aproape doi ani de zile, un fost politist focsanean si-a utilat locuinta ca un adevarat salon de spital. Ionica Galateanu (46 ani) a fost diagnosticat acum 7 ani cu insuficienta renala, iar din octombrie 2004 face dializa peritoniala cite 14 ore pe zi. "M-am obisnuit cu aparatura de dializa, cu perfuzoarele si mirosul de iod si spirt. Imi lipseste foarte mult activitatea, pentru ca am fost o persoana foarte activa. Inainte sa ma pensionez medical am lucrat si ca instructor auto, imi place sa invat oamenii, sa ramina cu ceva util de pe urma mea. Nu mi-am pierdut inca speranta ca cineva imi va dona un rinichi, insa dializa zilnica ma face sa constientizez ca nu mai am multe zile de trait. Deocamdata nu m-am inscris pe lista de asteptare pentru a primi un rinichi, dar o voi face cit de curind. Nu am bani disponibili pentru a cumpara un rinichi, cei care au suflet mare sper sa ma ajute. Am trei copiii si locuim intr-un apartament, care este locuinta de serviciu. Abia pot sa-mi intretin familia din pensia de 5,5 milioane de lei", ne-a spus, indurerat, Ionica Galateanu. Barbatul spune ca suferinta ii este alinata de familie, mai ales de sotia sa, care a devenit si asistenta sa personala. "La inceput mi-a fost mai greu, nu cunosteam aparatele, insa cu timpul m-am obisnuit. Mi-a fost trimis un asistent de la Centrul de Dializa care mi-a explicat cum trebuie perfuzat si pansat. Atit eu cit si copiii nostri nu ne putem gindi la altceva, decit la Ionica si la sanatatea lui", nea spus Nastasia Galateanu. Sotia si fiica lui Ionica Galateanu sint dispuse sa-i doneze un rinichi, insa medicii nu le dau voie. "M-am dus cu tata la Bucuresti, iar doctorii mi-au spus ca am doar 20 de ani, sa nu ma risc sa donez un rinichi, deoarece exista posibilitatea ca sa nu mai pot face copii. Cind a auzit acest raspuns, mama a luat hotarirea sa doneze ea, insa testul de compatibilitate a iesit negativ. Mai ramin sa ia o hotarire fratii mei, insa si ei sint foarte tineri. Ne dorim foarte mult ca tata sa traiasca, sa se insanatoseasca, insa trebuie sa ascultam si medicii", ne-a spus, cu lacrimi in ochi, Irina Galateanu. In asteptarea unui potential donator, Ionica scrie versuri si incearca sa uite de durere citind. "Imi doresc sa las ceva de pe urma mea, mi-as dori sa public un volum de poezii. Imi place foarte mult sa scriu poezii cu tenta filosofica", ne-a mai povestit Ionica. Toti oamenii cu suflet mare care vor sa-l ajute pe acest om pot apela numarul de telefon 228.480 sau pot trimite bani pe numele sau pentru a-si face un transplant la numarul de cont 13115410014 deschis la BRD Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.