Local

Pesedistii au hotarit scumpirea biletelor la transportul local

Marius Grigorescu
27 iul 2005 714 vizualizări
Consilierii locali au aprobat tarife cu 25% mai mari

Consilierii locali pesedisti din Focsani au dat ieri unda verde scumpirii la tarifele pentru legitimatiile de calatorie pe mijloacele de transport local. Motivatia primarului Decebal Bacinschi a fost una simpla: trebuie sistata subventia acordata de Primarie, pentru ca Societatea de Transport Local sa functioneze in conditii normale in continuare. Practic, municipalitatea cheltuie anual 11 miliarde de lei cu transportul public, 6 miliarde fiind necesare pentru acoperirea gratuitatilor pentru persoanele cu venituri mici si pentru pensionari, iar 5 miliarde de lei pentru acoperirea diferentei de pret a biletului, de la valoarea de 8.000 de lei vechi, pina la valoarea reala, de 9.700 de lei. "Nu sint de acord cu aceasta masura pentru ca vorbim de cetatenii municipiului, de batrini, de oameni care au un salariu la nivelul subzistentei. Nu cred ca ar trebui sa renuntam la aceste subventii pentru a mari tarifele de calatorie pe spatele focsanenilor cu venituri mici, cei care nu calatoresc cu masini personale", a declarat consilierul liberal Vasile Dobre. De altfel, toti consilierii Aliantei D.A. au sustinut acest punct de vedere, dorind sa-i impiedice pe colegii pesedisti sa majoreze tarifele pentru focsanenii care circula cu mijloacele de transport in comun. Desi consilierii Aliantei au atras atentia alesilor pesedisti ca este impotriva statutului lor de social-democrati sa voteze un astfel de proiect de hotarire, acestia din urma au votat proiectul in forma initiala. "Eu ma declar liberal si voi vota acest proiect, decit sa lasam societatea sa genereze datorii, chiar daca masurile sint nepopulare", a declarat pesedistul Gheorghe Gadjinschi. In final, proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi. Astfel, din septembrie, focsanenii vor plati 10.000 de lei vechi pentru o calatorie cu mijloacele de transport in comun ale Primariei Focsani. Si tarifele pentru abonamente se vor majora consistent, un abonament pentru zece calatorii ridicindu-se la 80.000 de lei, cu 20.000 de lei mai scump decit cel actual. Un abonament cu 30 de calatorii, va costa din septembrie 240.000 de lei, cu peste 70.000 de lei mai mult decit costurile actuale.












În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.