Local

Sinistratii nu se prezinta la vaccinare

Liliana Nenciu
21 iul 2005 615 vizualizări
In satele inundate exista risc major de imbolnavire

Directia de Sanatate Publica Vrancea face apel catre populatia din zonele afectate de inundatii sa se prezinte la vaccinare pentru a evita aparitia unor boli in masa. In Vrancea, in jur de 5000 de oameni necesita vaccinare impotriva unor boli transmisibile, pina ieri fiind vaccinate in jur de 2500 de persoane. "Rugam persoanele sinistrate sa se prezinte pentru vaccinare, deoarece este in joc sanatatea lor. Acestia pot veni la centrele fixe de vaccinare din cadrul cabinetelor medicale sau la centrele mobile de vaccinare din comune, amenajate in cele noua corturi de campare", a declarat dr. Cozma Dima, directorul DSP Vrancea. Vaccinarea se face de catre medicii de familie si personalul medical din Directia de Sanatate Publica. In Vrancea sint 24 medici de familie si un medic scolar care actioneaza in zonele sinistrate. Totodata, potrivit Ministerului Sanatatii, sint asigurate patru centre de permanenta si patru ambulante cu microstatii ambulante. DSP Vrancea cere celor care s-au vaccinat sa nu se sperie de efectele adverse ale vaccinurilor. "Atragem atentia asupra persoanelor vaccinate cu vaccin antitific ca acesta este usor reactogen, respectiv, dupa vaccinare, la persoanele cu o imunitate mai scazuta pot sa apara simptome cum ar fi cresterea temperaturii, ameteli si dureri de cap. Pentru tratarea acestor simptome se va apela la medicii cabinetelor medicale din comuna sau la medicii centrelor mobile amenajate in corturi", a mai adaugat dr. Cozma Dima. Pentru evaluarea situatiei de risc epidemiologic si pentru o interventie cit mai operativa in teren, din dispozitia conducerii Ministerului Sanatatii au fost constituite mai multe echipe care s-au deplasat in judet. In Vrancea au venit doua echipe dirijate de la DSP Bucuresti si doi reprezentanti ai Institutului de Sanatate Publica Bucuresti. Desi pericolul aparitiei unor molimi pindeste in satele inundate, pina in prezent nu au fost semnalate imbolnaviri colective. Specialistii Ministerului Sanatatii atentioneaza populatia sa nu neglijeze recomandarile medicilor in ceea ce priveste masurile de preventie incepind de la consumul de apa imbuteliata sau fiarta si racita, pastrarea igienei individuale si a conditiilor de pastrare a alimentelor, evitarea automedicatiei in situatia aparitiei unor simptome de boala diareica sau viroza respiratorie, prezentarea imediat pentru consult de specialitate la medicul de familie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.