Local

Bacinschi vrea sa majoreze iar pretul calatoriilor cu microbuzul

Marius Grigorescu
21 iul 2005 606 vizualizări
O calatorie va costa 10.000 de lei

Primarul Decebal Bacinschi va propune, la inceputul saptaminii viitoare, o noua majorare a tarifelor pentru calatoria cu mijloacele de transport local ale municipalitatii. Practic, daca alesii locali isi vor da acordul, focsanenii vor plati 10.000 de lei vechi pentru o calatorie cu microbuzele Primariei. Bineinteles ca si ceilalti transportatori vor aduce preturile la acelasi nivel cu municipalitatea, asa cum s-a intimplat de fiecare data. Directorul Societatii de Transport Local Focsani, Ion Diaconu, spune ca majorarea tarifelor se datoreza eliminarii in totalitate a subventiilor acordate de Primaria Focsani. "Practic, si inainte, pretul unui bilet ajungea la 9.700 de lei vechi, diferenta pina la 8.000 de lei platiti de populatie fiind suportata de Primarie. Noi insa am avut repartizat de la buget trei miliarde de lei, acelasi buget ca si in anii trecuti, desi costul motorinei a crescut numai in acest an cu 25%", a declarat Ion Diaconu. Directorul societatii locale de transport mai spune ca, in acest mod, s-a ajuns ca anul trecut societatea sa ramina datoare catre institutiile statului. Desi a exclus ca noua majorare a tarifelor sa fie o decizie politica, se pare ca alesii locali fac in asa fel incit cetatenii sa fie tot mai nemultumiti de traiul din Focsani. Chiar daca Societatea de Transport Local a functionat ani buni cu subventii de la bugetul local, primarul Decebal Bacinschi propune exact acum, intr-o perioada grea prin care trece judetul, eliminarea subventiei acordate pina acum de Primarie pentru costuri minime ale calatoriilor cu mijloacele de transport in comun. In acest fel, in Focsani se va circula cu un pret practicat de societatile de transport din marile orase ale tarii, acolo unde mijloacele de transport in comun parcurg insa trasee mult mai mari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.