Local

Sinistrati cazati printre purici si paduchi

Liliana Nenciu
21 iul 2005 683 vizualizări
Persoanele sinistrate cazate la Scoala cu clasele I-VIII din satul Mircesti s-au umplut de purici si paduchi din cauza mizeriei.

Persoanele sinistrate cazate la Scoala cu clasele I-VIII din satul Mircesti s-au umplut de purici si paduchi din cauza mizeriei. Dupa cum spun oamenii cazati in scoala, saltele si paturile date de armata erau curatre, insa unii oameni evacuati din casele lor au adus in scoala puricii. "Tot ce ne-a dat armata mirosea a naftalina, insa au venit oamenii nespalati. Oamenii care mai aveau cladiri in care se putea locui au plecat la casa lor, insa eu cu cei patru copii ai mei am ramas aici, printre purici. Am dus toate saltelele si paturile cu purici intr-o singura clasa, iar unde stam noi acum am dat cu spray de muste. Nu mai am casa, nu mai am nimic, nu stiu unde o sa ne ducem ... Primarul stie de situatia noastra, insa nu stiu cum ar putea sa ne ajute. Am copii de dat la scoala, nu putem sta prin locuri straine la nesfirsit", ne-a spus Constantina Lancea, o sinistrata din satul Mircestii Vechi, sat evacuat la inceputul saptaminii trecute din cauza viiturilor. Inspectorii sanitari ai Directiei de Sanatate Publica Vrancea au ramas fara cuvinte cind au vazut cum puricii sareu de colo colo prin clasa unde sinistratii sint cazati. "Este bine ca majoritatea dintre ei au plecat, deoarece exista riscul aparitiei unor epidemii. Noi am inceput deratizarea scolii si speram sa extirpam puricii. In aceste momente grele, oamenii nu au grija de ei, de sanatatea lor, beau apa din locuri interzise, fac numai ce cred ei ca este bine. Educatia sanitara este foarte deficitara in Vrancea", ne-a declarat Anisoara Moldoveanu, asistent medical la Sanepid. Specialistii in sanatate publica au lasat citeva doze de substante pentru deparatizarea persoanelor cu probleme medicului de familie din comuna Vinatori, dar situatii de acest gen pot apare si in alte localitati sinistrate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.