Local

Sinistratii au nevoie de sprijin psihologic

Liliana Nenciu
21 iul 2005 740 vizualizări
Pentru sustinerea si ajutorarea copiilor sinistrati din localitatile afectate de inundatii, in afara ajutoarelor materiale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea a trimis pe teren, in aceste localitati, echipe de psihologi si asistenti sociali.

Pentru sustinerea si ajutorarea copiilor sinistrati din localitatile afectate de inundatii, in afara ajutoarelor materiale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea a trimis pe teren, in aceste localitati, echipe de psihologi si asistenti sociali. Principalul obiectiv al acestor echipe este sprijinul psihologic pentru copiii si familiile afectate in vederea depasirii acestei situatii de criza. DGASPC spera ca autoritatile locale sa acorde tot sprijinul acestor echipe deoarece, fara o organizare buna, oamenii nu vor putea fi consiliati. "Oamenii au nevoie de suport psihologic, iar aceste echipe sint benefice. Dintre sinistratiii care s-au prezentat la cabinetul meu, nu am constat cazuri de stress acute ca pe vremea razboaielor sau cutremurelor mari. Oamenii sint irascibili in aceste momente, mai ales copiii, care nu au o persoanalitate bine definita si trec mai greu peste nenorociri. Acesti oameni au nevoie de timp pentru a se reface, insa au nevoie si de ajutor material si spiritual. Traumele s-au produs in momentul in care oamenii au vazut ca si-au pierdut agoniseala de-o viata, le-au murit rudele si animalele. Reactiile anxioase sint normale, insa multi nu s-au prezentat la Spitalul Judetean pentru a li se prescrie tratament medicamentos. Pina a se ajunge la un tratament psihiatric acesti oameni dezorientati au nevoie de consiliere psihologica. Intr-adevar dupa aceste inundatii s-au inregistrat cazuri noi de boli pe fond psihic", ne-a declarat dr. Elena Busila, medic psihiatru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.