Local

Sinistratii beau apa din fintinile inundate

Liliana Nenciu
20 iul 2005 673 vizualizări
Directia de Sanatate Publica pleaca fara dezinfectanti la drum

In Vrancea exista pericol iminent de izbucnire a unor epidemii grave, in special in satele care au fost acoperite de ape. In Nanesti si Vadu Rosca, echipele de interventie poarta masti de protectie din cauza mirosului insuportabil degajat de lesurile animalelor care au inceput sa putrezeasca. Specialistii Directiei de Sanatate Publica au recoltat ieri probe de apa din fintinile si pompele de la Mircesti si Radulesti, dar apa nu este potabila. Spre surprinderea medicilor, oamenii beau apa tulbure din fintinile si pompele inundate. "Este o lipsa de interes si din partea oamenilor. Trebuie sa fii incostient sa bei o astfel de apa, deoarece se vede cu ochiul liber cit de impura este! Noi nu putem veni la fiecare om in curte sa recoltam apa, ci doar la fintinile publice. Cu toate ca le-a fost adusa apa minerala, sinistratii continua sa bea apa amestecata cu mil. Ar trebui sa ne ajute si ei, deoarece noi sintem putini si nu putem face atitor suflete disperate. Le intelegem durerea, insa trebuie sa ne inteleaga si ei pe noi si sa respecte regulile sanitare impuse in astfel de situatii", ne-a declarat Gabriela Cordoneanu, biolog in cadrul DSP. Lipsa de organizare de care au dat dovada cei de la Directia de Sanatate Publica si autoritatile locale se vede din plin intrucit sinistratii nu stiu de unde sa bea apa, unde are loc vaccinarea sau de unde isi pot procura ajutoare sau dezinfectante. Ieri, oficialii Directiei de Sanatate Publica au plecat la drum cu doar citeva doze de cloramina, cu toate ca, potrivit datelor oferite de viceprimarul din Vinatori, numai la Mirecestii Vechi si Radulesti sint in jur de 34 de fintini inundate care trebuie dezinfectate. "La noi nu a venit nimeni sa ne intrebe daca ne-am vaccinat, daca avem apa. La mine in casa mai locuiesc patru famili sinistrate, nu avem bani sa cumparam pentru toti apa minerala. Am baut apa de la fintina si am facut diaree", ne-a spus Safta Ivanciu din Mircestii Vechi. Oficialii DSP au promis satenilor ca, dupa ce autoritatile locale ii vor ajuta cu vitanjarea fintinilor, vor veni sa aduca substante pentru dezinfectarea apei. Medicii asteapta si probele biologice ale apei recoltate deja, pentru a putea da un raspuns oamenilor insetati, care nu au ce, sau din ce sa-si faca mincare. In plus, sinistratii din celelate comune inundate cer sa le fie distribuite si lor ajutoare, nu numai celor din Nanesti si Vadu Rosca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.