Local

Nu ma vaccinez, vreau sa mor!

Liliana Nenciu
20 iul 2005 709 vizualizări
Ne-a spus o femeie din Radulesti. Desi corturile mobile circula prin satele afectate, voluntarii nu isi anunta prezenta in mod eficient.

In judet au venit alaltaieri zece corturi necesare Crucii Rosii pentru desfasurarea activitatilor de vaccinare a populatiei. Oamnenii din satele Mircesti si Radulesti nu stiau ieri unde sa se vaccineze, deoarece nimeni nu i-a anuntat unde va fi montat cortul. Singura metoda prin care unele persoane s-au dus la vaccinare a fost transmiterea prin viu grai, de la un om la altul. Nici medicul de familie din Vinatori nu stia care vor fi locatiile si orele de vaccinare. "Eu cunosc toti oamenii de aici si am stat zi si noapte alaturi de ei. Intr-adevar, cineva trebuia sa-i anunte, insa ei au aflat unii de la altii. Probleme grave nu am avut, insa oamenii vin la noi cu cei mici sa-i vaccineze si sa le depistam eventualele probleme de sanatate. Nu este prea igienic si confortabil sa consulti un pacient in aer liber, linga o troita, insa, in conditii de urgenta, trebuie sa ne adaptam. Deocamdata, stam bine cu medicamentele, iar DSP a promis ca ne vor mai aduce. In cazuri de urgenta vom apela la farmacie, nu vom lasa oamenii sa moara!", ne-a spus Georgeta Soare, medic de familie in Vinatori. Unii sateni nici macar nu mai vroiau sa se vaccineze, in speranta ca vor muri, deoarece, dupa cum spun ei, nu mai au pentru ce trai. "Mi-a murit baiatul acum trei luni de cancer. Am ramas cu nora si cu nepotelul de numai 2 anisori. Nu mai avem unde sa stam si nu vreau sa-i incurc. De ce sa ma vacinez!? Mai bine as muri, deoarece agoniseala mea s-a dus pe apa simbetei", ne-a spus, cu ochii in lacrimi, Axenia Gheorhita din Radulesti. Conform DSP Vrancea, oamenii din Vinatori au fost ieri vaccinati contra hepatitei de tip A, febrei tifoide si antitetanos. "Noi incercam sa-i convingem sa se vaccineze, insa nu putem merge din poata-n poarta. Vaccinurile sint suficente si ii asteptam sa vina in corturile mobile sa se vaccineze", ne-a declarat medicul Liviu Apopei, inspector in cadrul DSP. Oficialii DSP au daugat ca, asistenta medicala va fi permanenta, iar dozele de vaccin vor fi distribuite si medicilor de familie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.