Local

Aliatii din Vrancea si loviturile lui Oprisan

Corneliu Condurache
19 iul 2005 780 vizualizări
In viltoarea evenimentelor de presa, care in ultimele zile s-au succedat cu viteza ametitoare in judetul nostru, o intimplare ce-ar putea genera mai multe semne de intrebare, risca sa treaca aproape neobservata.

In viltoarea evenimentelor de presa, care in ultimele zile s-au succedat cu viteza ametitoare in judetul nostru, o intimplare ce-ar putea genera mai multe semne de intrebare, risca sa treaca aproape neobservata.

Este de notorietate faptul ca in tot mai desele confruntari dintre principalele forte politice din Romania, in ultima vreme tema declararii starii de urgenta-n tara datorita gravelor inundatii de saptamina ocupa un loc fruntas.

Chiar daca multi dintre muritorii de rind nu-s capabili sa patrunda si inteleaga toate subtilitatile acestei inclestari, in privinta existentei lor nu este nici un dubiu.

In acest cadru, la sfirsitul saptaminii tocmai incheiate, simbata, cu doar citeva ore inainte de sosirea in judet a presedintelui tarii, s-a tinut o sedinta "de indata" a Consiliului Judetean Vrancea.

In cadrul acesteia punctul principal pe ordinea de zi l-a constituit un proiect de hotarire initiat de Marian Oprisan in care se solicita, in conformitate cu vointa reprezentantilor vrincenilor in parlamentul local, declararea starii de urgenta in judetul Vrancea.

Sigur, faptul ca presedintele Consiliului Judetean este adeptul unei astfel de solutii se stie aprig contestata si considerata drept inoportuna de Traian Basescu dar si de guvernul Taricenu, nu reprezinta vreo curiozitate.

Ce este mai putin explicabil ar fi, insa, modul in care s-au comportat la respectiva convocare consilierii judeteni ai Aliantei Dreptate si Adevar.

Sint posibile urmatoarele variante de lucru. Fie la nivelul respectivei aliante politice din Vrancea s-a hotarit si exista un alt punct de vedere decit cel adoptat de sefii lor la Bucuresti, cu mentiunea ca acest lucru nu a fost facut public pina acum.

Sau, cum nu e prima data cind se intimpla, domnii consilieri judeteni ai PNL si PD s-au dus suficient de nepregatiti la respectiva actiune,ca sa-i asigure din plin profit, atit ca imagine, cit si-n privinta numarului de puncte acumulate in batalia politica directa (fara ca, iarasi, acest lucru sa se constituie ca vreo noutate), nimeni altuia decit initiatorului proiectului cu pricina : Marian Oprisan, care le-a administrat iarasi o lovitura, in stilu-i caracteristic adversarilor lui politici,din cite s-a putut distinge nu prea dispusi nici macar sa schiteze vreun gest de lupta sau minima legitima autoaparare .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.